Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Nakon Note 7 telefona Samsung sada povlači i veš mašine
samsung-top-loader-front-loader-activ-dual-washwashing-machine-samsung-nz

Nakon Note 7 telefona Samsung sada povlači i veš mašine

Sreća je čudna stvar, i kad vam je jednom nestane problemi teško da ostanu usamljeni. To na svojoj koži sada osjeti i Samsung. Nakon što su na kraju morali potpuno povući iz prodaje Galaxy Note 7, sada imaju problema i sa feleričnim veš mašinama!

The Wall Street Journal je jučer objavio kako Samsung povlači 2,8 milijuna veš mašina koje se pune sa gornje strane. Riječ je o čak 34 različita modela od kojih pojedini datiraju još is 2011 godine. Kompanija je zaprimila 700 pritužbi na različite incidente među kojima se nalazi i 9 povreda, jedna povreda uključuje slomljenu vilicu! Problem, navodno, leži u loše balansiranim bubnjevima koji mogu uzrokovati labavljenje i lansiranje dijelova van mašine.

Vlasnici modela koji su pogođeni ovim problemima imat će dvije opcije: opravku u domu korisnika koja podrazumijeva produživanje garancije za još godinu dana, te popust na kupovinu nove mašine Samsung ili drugog proizvođača skupa se besplatnom ugradnjom. Nismo sigurni da li se ovo odnosi samo na tržište SAD ili su ovi modeli prodavani i u Evropi. Nadajmo se da će se problemi koji mogu direktno uticati na zdravlje korisnika ovdje i završiti.