Monday, 16 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Internet >>> Napokon – Internet Explorer 9
ie9

Napokon – Internet Explorer 9

Nakon otprilike godinu dana razvijanja, jucer je napokon izašla nova verzija Internet Explorera. Internet Explorer 9 obećaje mnoga poboljšanja, ubrzanja i druge stvari koje ne postoje kod konkurencije.

Osobno nisam siguran da li ikoga više zanima Microsoftov Internet Explorer? Mislim ovo bi trebalo zvučati kao velika vijest, međutim, iz nekog razloga nije. Ja sam osobno prestao koristiti IE kad je izasla prva verzija Firefoxa prije nekoliko godina i tada sam shvatio što bi browser u stvari trebao da bude.

Nakon toga sam probao Safari i konačno se zaustavio na Google-ovom Chrome-u, koji je zasad najbrži, ali se nikada ponovo nisam vratio na Internet Explorer.

Prema statističkim podacima na Omizio.com-u samo 13% posjetilaca koristi Internet Explorer, što mi govori da mnogi dijele moje mišljenje.

IE9 donosi mnoga poboljšanja kao mogućnost da zakačite Web Apps na Windows 7 taskbar, HTML5, grafiku koja sada može da radi i preko video kartice (GPU Level Rendering) ali i što je najprimjetnije, potpuno drugačiji izgled.

Ja ga nisam koristio dovoljno dugo da bih napravio recenziju ali moram priznati da IE 9 bar izgleda puno bolje nego prethodne verzije.

Što vi mislite? Da li je ovo dovoljno ili je MS dobrano zakasnio? Ostajete li pri svom browseru ili ćete probati IE9?

Download Internet Explorer 9

Lista svih novih feature-a

Razlika izmedju IE9, FireFoxa i Chromea

Videa

  • Anonymous

    Možda i probam nekad, ali Firefox rules!

  • Bushaa

    ma joj taj explorer kao uvijek nek cudo…a najvece smece…

    chrome & safari rulz