Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apple >>> Apple TV >>> Novi Google TV software izgleda puno bolje od Apple Tv-a
google-tv

Novi Google TV software izgleda puno bolje od Apple Tv-a

Konekcija izmedju Interneta i Tv je pocela prije par godina sa Microsoft Media Centrom i orginalnim Apple TV-om, PS3-om i xBoxom i servisima kao NetFlix. Ove godine Apple je izbacio drugu generaciju Apple Tv-a nadajuci se da spoje vise TV gledaoca sa internetom i online servisima. Do sada niko nije uspijo to da uradi kako treba. Do sada!?

Google TV je najavljen prije par mjeseci a tek juce kompjuterska firma Logitech je izbacila drugi Google TV (Sony je takodjer izabacio jedan). Odmah je osvanula nova Google TV stranice u flashu (Verzija bez flasha za iOS korisnike) koja objasnjava Google TV servis u vise detalja.

7 opcija Google Tv-a koje nam se svidjaju:

  • Search – Naravno, trazilica je prva opcija na Google TV-u. Ne samo da vam dozvoljava da pretrazujete internet stranice nego takodjer i kanale na vasoj kablovskoj ili setelitskoj televiziji.
  • Web – Vam dozvoljava da pogledate bilo koju stranicu na internetu. Kao napimjer YouTube, Hulu, Amazon, Fickr itd
  • Apps – Aplikacije direktno na televiziji su po mom misljenju najbolja opcija. Aplikacije kao Netflix streaming,Pandora radio, Twitter, FaceBook,Nepster itd.
  • Remote – Vas telefon postaje daljinski upravljac. Naravno za sada samo na Android aparatima ali sam siguran da ce uskoro biti i iPhone app.
  • Home Page – Mozete napraviti personalnu kucnu stranicu sa recimo samo kanalima koji vam se svidjaju. Samo sa programima (apps) koji vam se svidjaju, itd.
  • Dual View – Mjenjanje izmedju tv i weba je jako lako. Cak mozete gledati TV na jedom kanalu a u PIP (Picture in Picture) gledati youtube.
  • DVR – Ako imate setelitsku mozete snimati sve na DVR preko Google TV-a

U svakom slucaju meni se cini da je Google napokon napravio dobru stvar za konekciju izmedju korisnika TV i Interneta. Nazalost za sada servis je samo omogucen u Americi. Vidjecemo sta buducnost nosi za nase prostore.

Sta vi mislite o Google Tv-u? Bili ga kupili kad bi mogli?