Friday, 20 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Omizio.com Sretan Drugi Rođendan
omizio-second-birthday

Omizio.com Sretan Drugi Rođendan

Omizio.com danas slavi svoj drugi rođendan. Cijeli Omizio Team se zahvaljuje svim svojim vjernim čitateljima i posjetiteljima koji nam svojim posjetama, komentarima i učešćem svaki dan daju inspiraciju da nastavimo pisati i pratiti događanja sa Appleom.

Hvala Vam

Danas bih se također želio zahvaliti svima koji su doprinjeli Omizio blogu i dali svoje slobodno vrijeme besplatno: Draženu, Eni, Darku, Silviji i Nikoli, te ostalim guest blogerima i ljudima koji su nam pomogli pri organiziranju nagradnih igara, s marketingom, te koji su doprinijeli moderiranju komentara, Facebooka i pisanju za blog.

Naravno, trebamo se zahvaliti i Appleu na kreaciji odličnih i interesantnih uređaja bez kojih većina nas više ne može ni zamisliti svoj život.

Prije dvije godine Omizio.com je počeo s radom s veoma jednostavnim ciljem, pomoći svim korisnicima iUređaja u Hrvatskoj i okolici i donijeti im najnovije vijesti o Appleu na našem jeziku. U drugoj godini postojanja, osim pomoći preko komentara i online forme veliki dio dešavanja se odvija na Facebook stranici koja sada ima skoro 7 tisuća lajkova te je jedna od aktivnijih social media stranica u Hrvatskoj.

Naravno, kao i prva, druga godina je također imala svojih izazova. Naš prvi, originalni host nije mogao izdržati toliki broj posjeta te je stranica padala u više navrata a i brzina je ostavljala prostora za poboljšanja. Osim toga, u drugoj godini smo napadnuti od strane hackera dva puta. Drugi put je čak postojala mogućnost da izgubimo cjelokupan back-up svega što smo pisali. U drugoj godini smo migrirali na bolju i bržu host platformu koja se, za sada, drži odlično.

Statistika

Da bi bolje razumjeli utjecaj Omizio.com bloga u Hrvatskoj, pogledajte malo statističkih podataka:

Click to Enlarge

Kao što mozete vidjeti, u zadnjih dvije godine je pregledano više od 4.3 millijuna stranica a blog je imao više od 1.46 milijuna posjetilaca. Napisano je preko 1250 postova koji uključuju tutoriale, trikove, tweakove te svakodnevne novosti o Appleu.

Broj posjetioca u drugoj godini rada se povećao za 64.6%, sa 554.000 na 1.467.000, a broj pregledanih stranica se povećao za 158.5%, sa 1.7 milijuna na 4.3 milijuna.

Većina posjetilaca, 75.5%,  naravno, dolazi iz Hrvatske. Druga na listi je Bosna i Hercegovina sa 9.5% te Srbija sa 6.7%. Njih prate Njemačka, USA,  Švicarska, Austrija, Crna Gora, Slovenija te još 151 drugih država širom svijeta.

Većina posjeta je došlo sa Google tražilice, čak 54%. 23% su stalni svakodnevni posjetioci koji dolaze na stranicu direktno upisujući adresu ili preko bookmarka. 15% posjeta dolaze s Facebooka i Twittera. U posljednjoj godini smo uspjeli sakupiti preko 5.000 novih Facebook fanova.

Najposjećenija kategorija/stranica je Novosti te JailbreakCydia, Za PočetnikeTutoriali i Unlock.

Najposjećeniji postovi u zadnjih godinu dana su:

 1. Downloads
 2. Jailbreak Selektor
 3. Unlock Upute
 4. iOS 5.0.1 Jailbreak putem RedSn0wa
 5. Error 3194

Najviše komentara i rasprava “doživjeli su” postovi o Jailbreaku kao i iPhoneu 5.

Većina ove statistike bi bila nemoguća bez vašeg doprinosa, odnosno dijeljenja naših postova putem društvenih mreža, foruma, blogova itd. Hvala vam na tome i samo tako nastavite.

U Budućnosti

U trećoj godini rada planiramo da se proširimo još više a za to nam je potrebno još blogera. Ako mislite da bi mogli doprinijeti Omizio blogu slobodno nam se javite preko Omizio blogger stranice.

Sve u svemu, ako to možemo reći, mislim da smo imali odlične prve dvije godine rada. Nadamo se da će Omizio.com nastaviti sa radom i dosadašnjim uspjehom, naravno uz vašu vjernu podršku. Još jednom hvala svima na posjetama i sretan drugi rođendan Omizio.com!

 PS. Eh da, umalo da zaboravim. Primjetio sam da mnogi od vas zovu omizio=omicio, što je nepravilno. Blog se NE zove omizzio te nema veze s talijanskim riječima kao Pizza ili Ramazzotti već Omizio sa slovom “z”. Eto samo da znate :).

Ako već niste, sada nas “zapratite” preko Omizio Facebook stranice, te preko Twittera ili možete dobiti svakodnevne e-mail update u vaš inbox.

 • buha

  E pa onda sretan rođendan i samo nastavite dalje u istom ritmu! Također hvala i Vama na odličnim postovima, pratim i dalje! Apple rulez

 • De[M]o

  respect!!

 • Dmen7

  Sretan rođendan i samo nastavite dalje ( navukli smo se na vas )

 • Sretan rođendan i puno uspjeha u budućnosti,postali ste nezamjenljiv dio naše Apple zajednice

 • Srecan rodjendan, i puno lepih zelja za buducnost.
  Svakodnevno pratim vas blog i zaista je SJAJAN!!! Samo tako nastavite, SRECNO!!!

 • Lubenica

  Sretan rođendan! Samo nastavite dalje tako uspješno ;) Prvi blog na koji otiđem kada upalim računalo je Omizio :) Svaki vaš post pročitam i zanimljiv mi je, samo malo više pazite na gramatičke greške.
  Pozz :)

 • Drago

  Sretan rođendan i nadalje puno uspjeha u radu.Hvala za ovaj predivan edukacijski blog.

 • Ivan

  Sretan rođendan i puno uspjeha, samo neprijed…

 • Sretan Rođendan :DD najbolji ste

 • Cheka ^^

  Sretan rođendan i samo tako nastavite

 • Vitomir Lučić

  Sretan rođendan i nadam se da će još puno rođendana obilježavati.

 • Steve

  Pa ako bog da, i 20 ti rodjedan da se doživi :-)
  veoma ste koristan sajt, svaki dan po nekoliko puta navratim da vidim koji tweak i korisni app za iphone…

 • BoroZvijer

  Sretan rodendan i samo nastavite tako…

 • Madkekec

  puno puta ste nam pomogli savjetima ali i testiranjima i prikazivanjima noviteta, tweak-ova i ostaog. Sretni bili još puno godina…….

 • Pique

  Sretan rođendan, najbolji ste :)

 • Sretan Drugi rođendan vam želim,sve najbolje,puno tutorijala,novosti,downgrada,unlocka i svega što jednog ikorisnika veseli i olakšava mu ovaj težak život! Najbolji ste samo tako nastavite!

 • Sretan rođendan.