Thursday, 17 October, 2019
Home >>> Apple >>> Oprez! Hakeri su u pohodu na vaše iCloud podatke!
hackersLarge-460x250

Oprez! Hakeri su u pohodu na vaše iCloud podatke!

Pored nedvojbenih prednosti koje nudi sam internet je velikodušan domaćin za kriminogena lica koja će pokušati da izvuku sopstevnu korist pomoću različitih prevara. Jedna od takvih prevara su i phishing mailovi. Neki od vas su sigurno čuli za ovo; neimenovani hakeri šalju emailove većem broju osoba predstavljajući se kao neka respektabilna kompanija koja traži korisnička imena, zaporke, brojeve kreditnih kartica, sve to pod nekim izgovorom.

Meta najnovijih phishing prevara mogao bi postati bilo koji korisnik Appleovog iCloud servisa. Predstavljajući se kao Apple hakeri su već odaslali gomilu mailova u kojima vas upozoravaju na opasnost od tobožnjeg virusa, zahtijevajući vaše korisničko ime i zaporku iCloud servisa (odnosno Apple ID) jer će u protivnom vaš nalog postati nevažeći. Prevaru su prvi primjetili urednici popularnog sitea the Mac Observer.Čisto sumnjamo da je bilo ko od vas toliko naivan da svoje podatke preda u ruke prevaranata ali još jedno upozorenje nije zgoreg. Tekst cijelog maila no koji nećete odgovoriti možete pročitati u nastavku:

Dear MobileMe Subscriber,

=================

Virus Notification

A DGTFX Virus has been detected in your MobileMe folders. Your email account has to be upgraded to our new Secured DGTFX anti-virus 2011 version to prevent damages to our web mail log and to your important files. Click your reply tab, Fill the columns below and send back to us or your email account will be terminated to avoid spread of the virus.

Email:
User name:
Password:
Reconfirm Password:

Note that your password will be encrypted with 1024-bit RSA keys for your password safety.

All MobileMe User Should Reply Now !!!
Failure to do this will immediately render your Web-email address deactivated from our database.
Thank you for your co-operation.

Warning Code :ID67565434
© Copyright 2011 Apple Inc. All rights reserved.

Bolji poznavaoci engleskog jezika će se pošteno nasmijati jer taj dan kad Apple pošalje ovako loše sročen mail svojim korisnicima slobodno može staviti lance na vrata svojih dućana. Čini se kako hakerima nitko nije rekao kako se cijela stvar više ne zove MobileMe nego iCloud…