Monday, 1 March, 2021
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 6S >>> iPhone 6s vs Galaxy Note 7 – Test brzine
Samsung-Galaxy-Note-7-iPhone-6s-PhoneBuff-003

iPhone 6s vs Galaxy Note 7 – Test brzine

Vječna borba oko toga tko proizvodi najbrži smartphone teško da će se zaustaviti, a teško je i da će korisnici prestati upoređivati najnovije modele. Samsung Galaxy Note 7 jedna je od trenutnih perjanica ponude proivođača Android telefona pa je uporedba sa još aktuelnim iPhone 6s modelom bila neizbježna.

Note 7 je do škrgi napakiran svom silom modernog silikona: Snapdragon 820 četverojezgreni procesor sa Kyro jezgrima (ili Samsungova osmojezgrena Exynos 8890 inačica), Adreno 530 grafika, 4GB RAM memorije… I sve to nije bilo dovoljno da u realnom testu brzine, koji pred telefone stavlja svakodnevne zadatke, pokaže zube gotovo godinu starom Apple uređaju sa dvostruko manje RAM-a i dvojezgrenim procesorom. Video donosi YouTube kanal PhoneBuff.

Uzroke treba tražiti u Samsungovom Touch Wiz sučelju koje uparuje sa Androidom. Upravo to softwaresko iskustvo koči ovaj flagship phablet koji bi po svemu što o njemu znamo trebao letiti kroz obične zadatke. Samsung je u prethodnih godinu i pol odlučio učiniti nešto povodom toga, i nove inačice Touch Wiz sučelja koje se isporučuju sa Galaxy S6 i novijim modelima su lakše od prethodnika ali korisnici i dalje vape za dubokosežnijim promjenama. Ovu rundu dobija iPhone 6s.