Tuesday, 28 March, 2017
Home >>> Ostalo >>> Samsung >>> Samsung opet u novostima, ovog puta oko pretnji korisnicima
burned-samsung

Samsung opet u novostima, ovog puta oko pretnji korisnicima

Samsung moja “omiljena” kompanija je opet u vijestima oko negativnog press-a. Naime, čuli ste sigurno u više navrata da Galaxy S telefoni imaju problema s baterijama koje se znaju zapaliti. Nedavno su izgorila dva stana radi ovoga, a nekome se GS4 zapalio i na avionu, te se nakon istrage utvrdilo da se radilo o orginalnim baterijama i punjačima. No kada prodajete milijune uređaja – ovakve bedastoće se znaju desiti. To nije veliki problem u ovoj priči.

Ovaj put je problem u tome što je Samsung pokušao sakriti ovaj problem pokušavajuću uplašiti jedog od korisnika s legalnim problemima ako ikome prepriča svoje iskustvo.

Naime, gospodin Wygand koji je posjedovao Galaxy S4 se jednu noć probudio uz miris dima da bi na svom natkasliću našao Galaxy S4 u dimu i vatri. Nakon gašenja uređaja je odlučio da javi Samsungu što se desilo te da vidi kako može dobiti zamjenski uređaj.

Nakon prvog kontakta Samsung mu je rekao da se vjerovatno radi o jeftinom ne orginalnom punjaču ili bateriju, (kao što je nedavno bio slučaj s Appleovim iPhoneom, gdje se telefon odnosno punjač zaplio radi korištenja jeftinog kineskog aftermarket punjača) te da to nije pod garancijom.

S obzirom da ovo nije bio slučaj gospodin Wygand im je javio da se radi o orginaloj opremi i uređaju starom par mjeseci. Na to je Samsung rekao da im treba video dokaz da je telefon zapaljen. Čuj video dokaz? Što da čovjek nije imao kameru? Wygand je napravio video ali ga u isto vrijeme postao na YouTube, te je isti postao viral za manje od tjedan dana te ima više od pola milijuna pregleda.

Samsung mu je onda poslao legalne papire, koji objašnjavaju da će mu poslati sličan (ne isti) telefon, te da bi ga dobio mora skinuti originali video s YouTubea, te više nikada nema pravo da ikome govori o problemu. Uz to je došlo još legalnih papira koji objašnjavaju da ako uzme novi uređaj, da nikada nema pravo da sudi Samsung radi bilo čega, bilo sam, bilo kao dio neke druge veće sudske parnice. Ovaj dio me naručito zainteresirao, pošto izgleda da je Samsung svjestan ovog problema te se već pripremaju za sudske parnice. Ali dobro, velike kompanije se štite financijskih problema preko naših leđa. Što ćemo – takav je život.

Sve u svemu Wygard je odlučio da napravi još jedan video objašnjavajuči isto, koji već ima preko 750 tisuća pregleda na YouTubeu.

Na kraju priče, nakon plaćanja studenata da pišu negativne recenzije i komentare protiv svojih rivala, te nakon laganja na benchmark testovima, Samsung se nastavlja ponašati kao da za njih zakoni ne vrijede. Umjesto zamjene uređaja pod jamstvom, oni su odlučili na Korejski način pokušati uplašiti korisnika. Siguran sam da su ovo uradili tisućama, ali se napokon našao netko tko nije uplašen. Ako pričate Engleski obavezno pogledajte oba videa koji sve objašnjavaju u detalje.

U usporedbi, kada je Apple saznao da se jedan od njihovih uređaja zapalio radi after market Kineskog punjača, ne samo da su odmah zamjenili uređaj, već sada imaju plan gdje možete donjeti jeftini punjač u Apple store i za malu nadoplatu oni će vam dati pravi orginalni Apple punjač tako da vam se ovako nešto nebi desilo.

Što vi mislite? Da li gubiti povjerenje u Samsung radi ovakvih stvari? Prema posljednjem izvješću, Apple je prestigao Samsung u Hrvatskoj i bilo bi interesantno znati dali ovaj negativni pres ima išta s tim?

 

Source: RedmondPie.com

  • Meddin

    Nikad nisam imao vakve slucaje sa usb kablom ali sa utikacem desilo se da mi padne i razbije ali usb kabal radi bez ikakvih problem iako se otkinu i ponovo mu spojio zice haha

  • Maki

    Samsung je go*no plastično, izliveno u kalupu držača za sapun

    • eiml

      Iphone je isto plastican…. Samsung ima mob galaxy j koji je jaci od samsunga 4 a od metala je…, naravno nisi upoznat pa ne znas sta pises…

  • milanko

    ako ti se iphone zapali samo izvadis bateriju !!!!

  • Tom

    Pa ti sad kupi samsung uštekaj ga i ode ti kuča i cijela familija
    Radi nečije štednje ili provita

  • AppleJA

    Eto pa neka samsungovci i dalje pljuju po apple-u. Jadnooo jadnooo. A da se meni ovo desilo ja bi do kraja isao…. Napio bi im se krvi!!!! I spremio si koji miljuncic u dzep ;-)

    • salle exy

      Napio bi se ti njima krvi….ne znam cime to ti sebe smatras….haj ne lupetaj nego se pokri usima kao i svi mi sa nasim iPhone-ima i dignimo noge da nas ovi kar.ju kad smo glupi…i tek da znas da nije Samsunga ne bi ni mi nosali iPhone i samsung je definitivno najjaca hardware firma na planeti zemlji….pustite stvari kojima vam omizio ispira mozak nego se malo edukujte….KO NEMA U VUGLU IMA U GOOGLU

  • salle exy

    Omizio mi ne dopusta komentar koji je bas onako iskren….ma pustite ba tu pricu i ja sam korisnik iPhonea od prve generacije pa i dan danas,ne zbog uredjaja bego zbog iOS-a…pa na kojen se punjacu zapalio iPhone onom fincu u dzepu…pa ne mislite valda da je tip punio iPhone u dzepu….smijesni ste :-) svaki el. Uredjaj ima sanse da se zapali kao i baterija….lupnize se malo u glavu

  • Omizio nije fer….

    Omizio nije fer…. Uvjek pise neke negativnosti oko samsunga, a kada treba pisati negativnosti oko apple onda to ne pise ili lijepo spakuje pricu kao da je apple najvece nevinasce…. To da se znaju zapaliti uredaji nije neka novost…, pogotovo kada se radi o apple… Zasto ne ispises silne clanke o zapaljenim ipadima i iphoonima…, recimo gdje je clanak o iznenadnom zapaljenom ipadu u trgovini gdje su evakuirali citavu prodavnicu…i mnogi drugi… Kao drugo; djelove za iphone pravi samsung tako da samsung dobro zna kako ce napraviti uredaj bolji od iphona… Mislim ako ne volis samsunga, android ili neke druge…., nemoj biti ti kao oni koje je “samsung platio” pa da pises nekakve negativnosti i da pljujes po drugim uredajima…..

    • slazem se….

      apple prodaje softver ios…, koji je u iphonu…, dok mu je hardver par godina unazad…, medutim ios zamjenjuje hardvereske karakteristike….. Samsung prodaje hardver koji je napucan i par godina ispred iphona, medutim posjeduje android koji je tezi od ios-a ….Opet je bolji android jer nije zakljucan i slobodan je softver , a svida mi se sto je besplatan… Politika apple je da prodaju nesto neopipljivo- ios zapakovaj u slabom hardveru…. Vidio sam na netu da su neke djelove iosa uspjeli instalirati na koniji, a kada hakeri budu uspjeli instalirati ios na drugim uredajuma, apple ce biti proslost….

  • salle exy

    Mozda je Omizio placen od Apple-a kao sto je Samsung placao navodno studente da pljuju po konkurenciji….ovi dole ispod sto su im isprali mozgove ne kontaju da su svi ti uredjaji skoro pa isti…obim kukova prelazi koeficijent inteligencije mozga….na zalost!

  • igor

    Maloljetni radnik preminuo je nakon što je radio 12 sati dnevno i šest dana sedmično u fabrici iPhonea u Kini.

  • LOL

    Previse pisete negativno o Samsungu. Imam iPhone i koristim ga, ali sto je previse previse je.

  • APPLEMAN

    Svi ovdje koji pljujete po iPhonu, koji k..ac uopće radite na ovoj stranici.
    Odj..ite sa svojim samsungom.

  • android_je_zakon

    Što vam je samsung napravio da toliko pljujete po njemu? Uzdižete do neba taj iphone kao da je sveta krava, a pun je nedostataka! imao sam 3 samsunga i svi odreda su bili pouzdaniji od iphone 4s. Sgh D-600 još me služi kao i prvi dan kad je kupljen a ima 7 godina, dok na iphoneu blokiraju 3D igre, ekran se zatamni, mp3 player radi kako ga volja. Stvarno je oličenje pouzdanosti, nema šta!

  • Alex

    Zanimljivo je vidjeti koliko vas pljuje i samsung i apple. Osobno imam iphone 4 i galaxy note 2. Na iphone mi je uz rub ekrana malo požutio ekran i sta bi ja sada trebao pljuvati apple? Ne nema šanse. Ja sam kupio taj telefon od svojih novaca isto kao i samsung galaxy note 2 i galaxy note 8” tablet. Prezadovoljan sam sa svim uređajima a kao informatičar najviše koristim osnovne funkcije poslat primit poruku/email nazvat primit poziv i funkciju alarma.
    To što je narod ogorčen pa sve shvaća kako mu paše a samim time kako je frustriran pa previše serenda o svemu to je već slučaj za promatranje jer svatko shvaća sve kako mu paše. Osobno sam kupio laptop koji je u godinu dana išao 3x u servis no hello pa to je komad elektronike koji nije uvijek savršen i košta. Osobno sam vidio Prestigio tablet sa androidom kojem se baterija napuhala i tablet se skoro raspao. Korisniku je zamjenjen za novi on sretan svi sretni. Mobilni telefon služi većinom za nazvat primit poziv poslat sms e-mail a ne za izdrkavanje tipa moj je veći moj je jaći moj ima bateriju koja traje 2 sata više od tvoga….

    • Čitaj… Radi se o tome da je se situacija htjela zataškat. Nabavi lice pa piši takve stvari.

  • E moj Salle, Ovakvi senzacionalni članci protiv Apple su upravo razlog zasto pisem o ovim o Samsungu. Nemam vremena da objasnjavam detalje, ali samo ću reći par stvari.

    Pegatron pravi uređaje za veliku većinu tech kompanija ne samo za Apple

    Da je u naslovu bio Sony nitko nebi čitao posto svi vole da vide da Apple nesto zaj.
    Radno stanje u Kini je puno drugačije nego kod nas ili na zapadu.
    Na žalost da je djete u putanju moralo sakriti svoje godine i napraviti laznu osobnu vjerovatno da bi mu familija prezivila, s obzirom da se najvise zaradi praveci tech spravice.
    Apple, za razliku od drugih kompanija bar pokusava da poboljsa stanje. Nisi nikada cuo da je netko umro u Appleu u Kaliforniji ili u nekoj od Americkih fabrika.
    Zalosno je da Kineske firme tjeraju ljude da rade po 12 sati kako bi oni uzeli vise para od Applea, umjesto da zaposle vise ljudi.
    Pagatron nije fabrika već cijeli grad sa 30 tisuca ljudi. Svake godine, netko umre, ubije se i rode djete kao i u svakom gradu te veličine.
    Apple i Samsung su daleko jedi od drugih. Samsung vara i krade gdje god moze kao sto može vidjeti iz ovog i drugih članaka koje sam napisao o njima na Omizio blogu. Apple nikada nije uradio nesto ovakvo ali ga se krive za bilo sto, kao i smrt ljudi u fabrici koja je u Kini i samo sklapa apple proizvode.

  • Da nema Samusunga, Apple bi koristio nekoga drugoga da im pravi djelove. Samsung je samo fabrika. Apple bi definitivno preživio bez Samsunga. S druge strane, samsung se nikada nebi probio na tržiste pametnih telefona da nisu kopirali Apple. Sasvim sam siguran da bi ih pobjedio HTC a i Motorola, koji prave puno bolje uređaje ali nisu prikupili korisnike kopijama Apple. Razmisli malo.