Friday, 30 July, 2021
Home >>> Ostalo >>> Samsung >>> Update: Samsung zaustavlja proizvodnju Galaxy Note 7 modela
note-7

Update: Samsung zaustavlja proizvodnju Galaxy Note 7 modela

Update: 11.10.2016. Samsung je danas potpuno zaustavio proizvodnju Galaxy Note 7 modela.

Sigurno ste upratili priču o Galaxy Note 7 telefonima koji se zapale sami od sebe. Samsung je prvo reagovao na vrijeme i naredio povlačenje i zamjenu prodanih uređaja. Kao uzrok eksplozijama navedene su baterije koje je Korejanski gigant razvio sam po prvi put.

I sve se činilo OK, zamjenski Note 7 uređaji sa novim baterijama počeli su se vraćati u ruke kupaca, sve dok ovih dana nisu stigle vijesti kako su i vlasnici zamjenskih, navodno “bezopasnih” uređaja počeli prijavljivati eksplozije, a jedan Note 7 se zapalio čak unutar aviona. AT&T i T Mobile, kao najveći operateri unutar SAD-a, odlučili su se povući ovaj model iz prodaje a sada su isto odlučili i u samom Samsungu kako prenosti Yonhap agencija.

Anonimni izvor koji je progovorio za ovu Korejansku novinsku agenciju kaže kako je Samsung u suradnji sa regulatornim agencijama za bezbjednost odlučio privremeno zaustaviti proizvodnju spornog Note 7 modela. Bilans odluke da se njegov razvoj ubrza kako bi se na tržište izašlo prije iPhone 7 modela bit će prilično skup. Na radost proizvođača Galaxy S7 i S7 Edge se i dalje prodaju odlično.

Na kraju možemo reći kako nam je žao jednog odličnog telefona koji neće dobiti pravu priliku da se natječe na tržištu još neko vrijeme. Iskreno smo začuđeni kako je jedna tako velika korporacija površno pristupila iznalaženju uzroka za jedan ovako ozbiljan i opasan problem. Možda će u Samsungu sada i otkriti pravi uzrok paljenja Note 7 uređaja ali nakon svega pitamo se da li će se itko bez bojazni odlučiti za njegovu nabavku.