Saturday, 31 October, 2020
Home >>> Ostalo >>> Kako u Hrvatskoj besplatno slušati svu glazbu svijeta putem Spotifya
spotify

Kako u Hrvatskoj besplatno slušati svu glazbu svijeta putem Spotifya

Internet radio servisi su u velikom uzletu. Spotify, MOG, Rdio, svi oni uživaju veliku popularnost u zapadnom svijetu iz razloga što omogućavaju streamanje glazbe iz svojih krcate ponude ka računalima i pametnim telefonima. Postoje besplatne verzije ali i one koje iziskuju neku mjesečnu naknadu kako bi dobili više mogućnosti ali osnovna premisa je da ne morate kupovati album po album vašeg omiljenog izvođača već ga potpuno legalno možete slušati na ovaj način.

Problem leži u tome što se Spotify (ali i većina drugih) ne može koristiti na našem djeliću svijeta zbog komplikacija oko licenciranja koje određuju izdavači. Ipak, uz malo strpljenja sa vaše strane, danas ću vam pokazati kako možete frknuti na ove zabrane.

Originalni tutorial napravile su kolege sa inače odličnog magazina Idesh! a ja sam se odlučio malo ga modificirati na osnovu komentara i drugih izvora s ciljem da cijelu stvar pojednostavim.

Prije nego što počnemo, ove se upute odnose na vaše računalo. Ovim ćete moći besplatno slušati Spotify ali se i naknadno odlučiti ukoliko poželite pretplatiti se na neki od njihovih mjesečnih paketa. Ovaj tutorial je pogodan i za početnike! Radi jednostavnosti uputa i želje da se izbjegne peglanje oko proxy servera objasnit ću vam kako da koriste besplatni VPN (virtual private network) servis pod nazivom TunnelBear kako “prevarili” Spotify da misli da surfate iz SAD. Počnimo!

 1. Zaputite se na stranicu TunnelBear i preuzmite besplatan program za svoje računalo. Nakon instalacije morat ćete postaviti novi račun vezan za vašu email adresu, što se već učinili stotinu puta za druge društvene mreže, forume i ostalo.
 2. Pokrenite TunnelBear na svome računalu, dopustite mu da napravi novu konekciju (bez straha, ništa neće poći po zlu) te podesite lokaciju na US i pokrenite ga. Besplatna varijanta vam nudi 500MB prometa mjesečno što vam je više nego dovoljno u ove svrhe.
 3. Sada, kada vam je TunnelBear pokrenut, odite na Spotify stranice i preuzmite njihov klijent za vaše računalo te ga instalirajte.
 4. Sada je vrijeme da se registrirate. Pokrenite Spotify i registrirajte se sa svojim Facebook nalogom. Na žalost, za sada je to jedina opcija pa ćete morati premostiti svoju paranoju vezanu za Facebook i privatnost.
 5. Nakon što ste završili registraciju putem Spotify programa možete isključiti TunnelBear da izbjegnete daljnje trošenje već pomenutih besplatnih 500MB te početi sa uživanjem u dobrim notama.

Besplatna inačica Spotify će od vas tražiti da tu i tamo poslušate koju reklamu što uopće nije strašno. Naravno, uvijek se možete odlučiti za skuplje pakete. Sam program koji ste instalirali podosta podsjeća na iTunes tako da korištenje ne bi trebalo da bude naporno. Moram vas još upozoriti na jednu stvar. Spotify sada misli kako ste vi inače smješteni u SAD ali se trenutno nalazite van zemlje. U roku dva tjedna program će vas upozoriti na taj “propust” a sve što trebate učiniti je ponovo pokrenuti TunnelBear i ulogirati se u Spotify.

Sada, kada ste završili registraciju, u legalnoj muzici možete uživati i sa svoga iPhonea putem besplatne Spotify aplikacije.

Ne zaboravite da vam je u bilo kojem slučaju potrebna konekcija na internet. To bi bilo to. Javite nam kako vam se dopada Spotify a ovaj post, slobodno, možete podijeliti sa svojim frendovima ako mislite da bi im mogao koristiti.

 • FipaVIP

  Omizio-legende ste svi ;).Hvala na tutorijalu,sve radi bez GRESKE :) :)

 • Kad smo vec kod internet radia jer tko cuo za Songza-u nije bas internet radio al je odlican program za slusanje odredenog zanra il izvodaca online… Ja ga koristim stalno u zadnje vrijeme.. Probajte..

 • fadil

  sve napravim dobro, ali kad pokrenem login u spotify nakon ulogiranje odmah me izlogira????

 • vedran

  Mala napomena: Spotify se na taj način može slušati 48 sati u premium varijanti, a nakon toga na mobitelu se može slušati samo radio…

 • lui

  kako skinuti spotify aplikaciju za iphone u hrvatskom store-u?

 • svaka čast, taj program je nezamjenjiv :))

 • je postoji nacin kako se logirati na iheartradio ?

 • liber

  ali kako da na mob skinem spotify? kaže da sam u RH, ma nisam znao :) hvala

 • jure

  imam problem sa koristenjem spotify na iphonu… nece da mi se registrira. stalno mi javlja neki eror! a na kompu mi sve radi kako treba. sta da radim?

 • jure

  could not login to spotify. maybe you’ve changed or misspelled the password?
  to mi pise kad se pokusam logirati preko fejsa a na kompu sam to sve uradio i radi sve bez problema.

  • Ovo ne radi preko mob, samo desktop.

 • scaraser

  tunein radio je meni osobno najbolji. sve stanice su na njemu, ako kojei nema dodas ju sam

  • Spotify je potpuno nesto drugo. Mozes slusati bilo koji pjesmu, kad god hoces i koliko god puta hoces.

 • Scarlet

  Super tutorijal! Sve radi. samo da pitam -kako ce ovaj account funkcionirati u trenutku kada Spotify bude osposobljen za Hr? Hocu li ga moci jos koristiti? Cujem da bi Spotify trebao biti kod nas sad u 2014.