Friday, 30 July, 2021
Home >>> Apple >>> Steve Jobs dao ostavku!
steve_jobs_01

Steve Jobs dao ostavku!

Mogul Silikonske doline, i čovjek koji je u suštini stvorio kompaniju Apple i tako nam zauvijek promijenio život, Steve Jobs, dao je ostavku na mjesto izvršnog direktora. Mjesto njega, ovaj posao odsad preuzima Tim Cook.

Jobs je jedan od onih ljudi koji su unijeli totalnu pometnju, te revolucionizirali naše viđenje mobilnih telefona. Njegove ideje i vizija budućnosti su oduvijek bili jedan od Appleovih najvećih aduta.  Finansijski stručnjaci predviđaju da ovo neće uticati na Appleove dionice, međutim, stvarno stanje se ne slaže s tim jer su Appleove dionice  pale za 7% tokom sinoćnje prodaje. Kako će se Apple nositi sa Jobsovim odlaskom, ostaje nam da vidimo. Prvi veliki test koji ih čeka jest moguće predstavljanje iPhone-a 5 u septembru, te iPad-a 3 iduće godine.

Inače, Steve je za javnost izjavio: “Uvijek sam govorio da ću biti prvi koji će vas obavijestiti ako dođe dan kad neću moći obavljati svoje dužnosti kao izvršni direktor Applea. Nažalost, taj dan je došao danas.” Ova izjava, kao i šturo objašnjenje iz Applea ostavili su dosta mjesta za špekulacije o Steveovom zdravlju. Kada se Jobs povukao, u januaru ove godine, pretpostavljali smo da je stanje doista ozbiljno. Sada se nagađa da su Jobsova bolest i problemi sa pankreasom skoro u terminalnoj fazi. Iskreno se nadamo da će 55-godišnji Jobs, vizionar svog vremena, dobiti i ovu bitku jer smo sigurni da se u njegovoj glavi vrti na tisuće novih ideja.

“Ne paničarite, smirite se, bit će u redu – Jobs sada ima mjesto počasnog predsjednika kompanije, a Cook dolazi na mjesto izvršnog direktora” – izjavio je finansijski analitičar Colin Gillis. Da li je zaista tako? Šta novi dan, nova godina, desetljeće nosi za Apple? Ostaje nam da vidimo.

Pratiti nas možete i preko naših Facebook i Twitter stranica.

  • Boy

    Pusti posao, sacuvaj zdravlje….nek mu je sa srecom…

  • Dinic

    Fora je u tome sta njemu ocito ni njegovo zdravlje nije bitno….samo jabuka.