Saturday, 26 September, 2020
Home >>> Apple >>> Steve Jobs ponovo napušta Apple zbog problema sa zdravljem
Steve_Jobs

Steve Jobs ponovo napušta Apple zbog problema sa zdravljem

Još jedna velika novost iz Cupertina, CALIFORNIA. Apple je jučer objavio da je Steve Jobs  zatražio da privremeno napusti Apple na neko vrijeme radi problema sa zdravljem. Apple je jučer na svojoj web stranici objavio  email koji je Steve Jobs poslao svim svojim radnicima.

Apple Timu,

Na moj zahtjev, upravni odbor Applea mi je dopustio da privremeno napustim Apple kako bi se mogao fokusirati na svoje zdravlje. Ja ću nastaviti da budem CEO Applea i bit ću uključen u svaku veliku stratešku odluku u kompaniji.

Zadužio sam Tima Cooka da bude odgovoran za Appleove svakodnevne operacije. Imam veliko povjerenje u Tima i ostatak Apple-ovog izvrsnog rukovodilačkog tima, i znam da će oni uraditi odličan posao i završiti sve planove koji Apple ima u 2011.

Volim vas i Apple i nadam se da ću se vratiti što prije. U međuvremenu, nadam se da će svi razumjeti i poštovati privatnost mene i moje obitelji.

Steve

Nažalost, ovo su lose vijesti za sve ljubitelja Apple-a i za drzace Apple-ovih dionica.

Svi znamo da je Apple što jeste danas radi Steve Jobsa. U prošlosti, kada se god desilo da Steve Jobs nije dio Apple, kompanija je uvijek umalo propala ili je bar imala teških problema. Ako ništa, nije izmislila i napravila ništa novo ili inovativno.

Kao što znate od prije, Steve Jobs je uvijek imao problema sa zdravljem. Čovjek je već prebolio rak a prije dvije godine je imao uspješnu transplantaciju jetre.

Naravno Apple ga ne bi pustio da ide, da nije nesto ozbiljno. Kada Steve ima problema sa zdravljem, opadaju i Apple dionice, pošto se svi boje da ako se njemu slučajno nešto desi, da će Apple propasti kao kompanija. Ako zelite vidjeti više o Steve Jobsu imamo odličan video o njegovom zivotu i Apple-u kao kompaniji.

Mi svi u Omizio.com teamu se nadamo da će sve biti uredu sa Steve-om i da će se oporaviti sto prije.

Get well soon Steve!