Thursday, 12 December, 2019
Home >>> Cydia >>> Uskoro JailBreak Za Vas PS3 Preko iPhona
ps3

Uskoro JailBreak Za Vas PS3 Preko iPhona

Kao sto znate Sony-jev Play Station 3 game sistem je jedan od najbolje zasticenih sistema protiv virusa , hekera i kopiranja igrica.  Vec preko tri godine niko nije upspio da provali PS3 ili da igra kopirane igrice na PS3, kao sto se moglo na PS2. Prije par mjeseci iPhone hacker MuscleNerd je uspio da jailbreak PS3 preko Palm Pre telefona. Jailbreak se zove PSGroove i video ispod pokazuje PS3 koja radi sa kopiranom igricom.

Juce je MuscleNerd rekao da ce poceti raditi na aplikaciji koji ce prenjeti PSGroove sistem na iPhone, tako da ce se moci isto uraditi preko iPhone-a. Ovo je vec uradjeno prije ali je samo radilo na prvom iPhonu i na 3G iphonu. Uz to nije ni radilo sa svim igricama, tako da mnogi nisu ni obracali paznju. Ako MuscleNerd prebaci ovaj sistem sa Palm Pre telefona na iPhone Sony be mogao imati pravih problema sa prodajom svojih igrica posto bi sve moglo biti kopirano a da ne spominjemo sve torent sajtove koji bi share ove igrice sa svima besplatno.

Sony koji vec gubi milione dollara zbog iPhona i iPhonovih mobilnih igrica je brze bolje napravio zakrpu na svom sistemu (ver. 3.42) koja unistava PSGroove Jailbreak. Naravo ako neskinete novi update jos ovjek ce te moci koristiti PS bez problema. Izleda da ce i Sony kao i Apple morati igrati misa i macke sa svjetskim hakerima i nastavljati praviti zakrpe na svom sistemu svakih par mjeseci.

Me cemo nastaviti pratiti hakere Sony-ja da vidimo kada ovaj hack postane stvarnost na iPhone-u.

  • name

    kad ce?