Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> Apple TV >>> Airplay hack za Windows Media Center
airplay-images

Airplay hack za Windows Media Center

Sjećate li se “AirPlay” funkcije? One koja i iOSu dozvoljava da direktno streamate muziku, video ili slike sa vašeg iUređaja direktno na HDTV ili drugi system koji dozvoljava AirPlay. Odlična zamisao, samo postoji jedan problem.

Da biste streamali išta na TV, treba vam Apple TV ili na primjer zvučnici kao što su iHome. AirPlay se pojavio u iOS 4.2.1 ali je malo upotrijebljena funkcija zbog činjenice da mali postotak korisnika posjeduje Apple TV.

Osobno mislim da je ovo odlična ideja ali nemam Apple TV pa je do sada nisam mogao ni isprobati. Mislim da je odlično da se video koji ste snimili vanka prije par minuta može gledati uživo sa iPhonea bez ikakvog prebacivanja i ikakvih drugih komplikacija.

Gospodin Thomas Pleasance je danas napravio beta verziju programa koji omogućava da koristite AirPlay sa Windows Media Centerom inkorporiranim u Win7

Navodno, za sada samo možete streamati video i fotografije, ali Thomas već radi na streamanju muzike te na boljoj integraciji svog programa unutar Windows Media Center.

Da biste ovo probali, treba vam iOS 4.2.1 i gore. WMC, Bonjour te AirPlay client.Potrebne fileove možete naći na Pleasanceovom blogu.

Na mom računalu ovo nikada nije proradilo kako treba, tako da ću pokušati ponovo kada budem imao više vremena. Javite nam da li ste vi probali te što vi mislite o ovome te o AirPlayu kao opciji općenito.

Da li radi kod vas?

Ako vam se sviđa ono što čitate, Omizio.com možete pratiti i na Facebooku, Twitteru ili putem RSS-a.

Image Credit: Apple.com i Thomaspleasance.com

  • Srdjan Jovic

    Pisao sam vam nekoliko puta, ali nisam dobio nikakav odgovor. Aerplane mode????? Uskoro putujem pa da li mogu svoj iphone da koristim bez ikakavih poteškoća (da ga ne gasim) u avionu. Hvala

    • Bigerx

      Airplane mode gasi GSM signal na mobitelu, sto znaci da se ne mogu uputiti i primati pozivi ostale funkcije i Uređaja rade normalno!!