Tuesday, 19 October, 2021
Home >>> Apple >>> Mac >>> Franz za Windows i Mac objedinjuje Whatsapp, Facebook Messenger i 12 drugih klijenata u jednu aplikaciju
Franz

Franz za Windows i Mac objedinjuje Whatsapp, Facebook Messenger i 12 drugih klijenata u jednu aplikaciju

Izbor odličnih IM klijenata danas je uistinu izdašan. Facebook Messenger, Whatsapp, Viber, Telegram, lista se samo nastavlja a dalje a šanse da i vi koristite nekoliko njih su jako velike. Ispunjavate li taj uslov uz činjenični dodatak da mnoštvo vremena provodite za računalom onda ste sigurni siti korištenja svake desktop verzije ovih klijenata. Bilo bi lijepo kada bi se oni mogli objediniti u jednu aplikaciju za Windows, Mac ili Linux? Upravo tu zadaću ispunjava nova aplikacija Franz.

Franz aplikacija objedinjuje 14 različitih IM klijenata na jednom mjestu kako ne bi morali otvarati 3 programa, 2 prozora u pregledniku i što sve ne kako bi komunicirali putem ovih višestrukih kanala. Evo koji svi servisi su podržani ovdje: Slack, HipChat, Facebook Messenger, Telegram, WhatsApp, WeChat, Google Hangouts, Skype, GroupMe, ChatWork, Gitter, Discord, Steam i Grape.

Franz-messenger-services

Ono što Franz čini iznimno korisnim je i to što za svaki od ovih servisa možete unijeti i koristiti više naloga, što je zaista odlično ako koristite poslovne i privatne naloge istovremeno.

Jedini nedostatak u cijeloj ovoj priči je izostanak na našim podnebljima izuzetno popularnog Vibera. Nadamo se da će u budućnosti Franz dobiti podršku i za taj IM klijent a ne sumnjamo kako će biti korisan i u međuvremenu. Preuzeti ga možete besplatno za Windows, Mac ili Linux sa službene stranice. Javite nam kako vam se dopada.