Sunday, 1 August, 2021
Home >>> Apple >>> Siri >>> “Siri” protiv Microsoft “Tellme” Voice Control
sirivstellme

“Siri” protiv Microsoft “Tellme” Voice Control

Ako ne znate što je Microsoft Tellme Voice Control, niste jedini. Nisam ni ja znao do prije par dana, ali prije par dana ova funkcija Windows mobilnih uređaja je bila velika vijest na blogovima ali nažalost iz pogrešnih razloga.

Naime, prije par dana, Craig Mundie, Microsoftov direktor za strategiju i istraživanje,  u intervjuu sa Forbs magazinom rekao je kako je Microsoft na svojim Win Mobile 7 telefonima imao govorne kontrole slične Siriju duže od godinu dana i puno prije Applea te da misli da je Apple samo imao sreće sa marketingom ove funkcije.

Naravno, ovaj komentar nije naišao na odobravanje onih koji su imali priliku da isprobaju Siri a i Tellme voice control tako da su blogeri i news magazini imali odličnu temu te u većini slučajeva razapeli Mundiea i njegove djetinjaste komentare.

TechAu blog je odlično prikazao ovu razliku svojim kratkim videom.

Kao što vidite, Microsoftova tehnlogoija, odnosto postojeća tehnologija se nikako ne može uspoređivati sa Appleovom Siri tehnologijom. Nije ni čudo što se Microsoft muči sa mobilnom Windows platformom i zašto im treba toliko dugo da se vrate na scenu, kada im direktor za istraživanje nove tehnologije i strategija misli da su ove dvije funkcije iste.

No što vi mislite o Siriju? Jeste li vidjeli Siri povezan sa Viper auto alarmom? Glupost ili korisna funkcija koja će otvoriti put umjetnoj inteligenciji ka upravljanju drugim  elektronskim uređajima putem glasovnih komandi?

 • Zvonimir Vucetic

  Danas idem po 4s,vjerovatno ce za mene Siri biti beskoristan,ali me uzelo Apple ludilo i svidja ti se taj porok :)
  Nadam se da je home button kvalitetniji nego na cetvorci koja ide u penziju skupa sa 3gs.

  • Javite nam kako vam se svidi :)

  • Duletalia

   ma Siri js bas glupost bolje je 4 sa jailbrackom nego 4s bez