Thursday, 4 June, 2020
Home >>> Oprema >>> Apple Av Digital Adapter Recenzija
iPhone-4S-airplay

Apple Av Digital Adapter Recenzija

Kao što smo čuli i vidjeli, iPhone 4S će sadržavati AirPlay Mirroring. Dakle, imat ćete iPhone zaslon na vašem TV-u preko Apple TV-a ili video izlaza, što će sjajno biti za dijeljenje videa,slika i muzike sa prijateljima, ali najbolje od svega su iOS igre koje će grafikom na TV-u očarati vas i sve oko vas!

U ovom postu možete vidjeti kako će to zapravo izgledati.

Do sada Apple AV Adapter nije podržavao prikaz home screena na TV-u, nego samo gledanje slika, videa i nekih kompatibilnih aplikacija ili igra.

Kada sam dobio AV Adapter nisam bio sretan zbog toga jer nisam mogao vidjeti home screen na TV-u, odnosno htio sam da se vidi sve što se vidi na iPhone zaslonu. Nakon kratkog traženja na Cydiai sam pronašao tweak „TVOutTuner“ koji vam omogućava da vidite potpuno sve sa iPhone home screena na TV-u.

Više o TvOutTuneru na kraju posta. :)

Vidjeti iPhone zaslon na Tv-u je nešto savršeno, a tek igrati igre – još bolje!
Dosta aplikacija i igra ne podržava Tv out, što znači da se još to nije u potpunosti razvilo, ali početak razvijanja počinje. Izlaskom iPhone 4S sve će igreomogućavati TV out (recimo, Cro- Mag Rally). Možda ste već čuli  da će i Real Racing 2 dobiti podržavanje Tv out što će biti stvarno fantastično igrati. Sve te igre dobivaju tzv. „Major update“ na koji potpuno promijene igru i daju im savršenstvo. Popularna aplikacija Keynote od Applea koja se koristi za prezentaciju nekog projekta ili sličnog, podržava prezentacije na TV-u.

Što s onim aplikacijama i igrama koje ne podržavaju TV out?

Aplikacije i igre koje ne podržavaju TV-out neće se prikazivati na TV-u osim, ako nemate TvOutTuner, ali mnoge igre će vam štekati jer ne podržavaju Tv out. Neke igre kao Fruit Ninja,Dead Space,Angry Birds i druge vam neće štekati jer nemaju pretjerano dobru grafiku.
Što je još bolje neke igre će pretvoriti vaš iPhone u virtualni joystick. Znaći igra će se pokrenuti na TV-u, a vi ćete imati virtualni joystick u rukama i upravljati igru.
Također nismo napomenuli da je jako lijepo gledati filmove ili videa u HD rezoluciji (720p). Jednostavno Av Adapter je nešto posebno. Preporučavam za sve one koji žele svoj iUređaj učiniti još boljim!

RAGE HD – iPhone gameplay

TvOutTuner- Free
Tweak sa Cydiae koji vam omogućava da vidite na Tv-u sve što vidite na iPhoneu. AirPlay Mirroring ne dopušta igranje igra preko cijelog Tv ekrana, TvOutTuner vam omogućava da namjestite kako želite da vam bude na Tv-u. Stvarno koristan i dobar tweak.

Više o adapteru.

Korišten je Dexim AV Adapter. Dexim je tvrtka koja se bavi s proizvodima za iUređaje.. Također su i napravili ovaj AV Adapter koji se ne razlikuje od orginalnog Apple AV  Adaptera. Više o deximu :  http://www.dexim.net/ .
Dexim AV Adapter podržava najveću rezoluciju od 720p. Cijena adaptera je 209 kn što je velika razlika od Apple AV Adaptera koji košta i do 500 kn. Sa adapterom dolazi i micro usb koji spojite u adapter i u pc ili tv tako da vam se puni iUređaj istovremeno kada igrate ili gledate na TV-u zaslon sa vašeg iUređaja. Za kupnju adaptera i više o njemu možete naći ovdje: http://www.algoritam.hr/?m=5&p=proizvod&kat=675&id=145748# .

*Preporučava se koristiti Av Adapter na LCD TV-u ili HDTV-u*

Ako imate pitanja postavite ih u komentaru! :)

 • Igorich

  Znaci samo kupim ovaj kabel kao sto je na zadnjoj slici,skinem ovo sa cydie,spojim i vidim ekran iPhonea na tv-u?
  I jos nesto,taj kabel,koliko je dug?

  • Da to je to. 

   Kabel ja malo pre kratak. Al vrijedi ga se imat. 

 • Markovina_zrnaa

  Ovo vridi samo za iphone 4S ili se moze koristit i sa iphone 4 ?