Wednesday, 15 July, 2020
Home >>> Oprema >>> Dugoočekivani bežični zvučnici za AirPlay napokon u iHome
ihome

Dugoočekivani bežični zvučnici za AirPlay napokon u iHome

Apple je u davnoj 4.2.1 verziji iOS-a ugradio odličnu funkciju pod imenom AirPlay koja vam dozvoljava da streamate video i audio direktno sa vašeg iUređaja na hardware koji dozvoljava AirPlay funkcionalnost. To znači da možete streamati muziku, video i slike direktno sa iPhonea na drugi uređaj koji je na istoj WiFi mreži, samo sa jednim klikom dugmeta bez ikakve konfiguracije i drugih gluposti.

Odlična ideja! Nažalost, prošla je već skoro godina dana a  jako malo proizvođača dodatne opreme je počelo ugrađivati AirPlay u svoje uređaje, što je ovu funkciju napravilo skoro potpuno beskorisnom većini korisnika.

Ako ste jedan od malobrojnih korisnika koji imaju Apple TV, onda sigurno već znate o čemu govorim, budući da ova funkcija radi odlično sa Apple Tv-om.

Napokon, nakon skoro godinu dana od kako je ovaj uređaj najavljen, iHome će napokon izbaciti bezične zvučnike koji vam dozvoljavaju da slušate muziku direktno sa vašeg iPhonea, iPada ili iPoda bez potrebe za stavljanjem uređaja u docking station i bez vidljivih žica oko zvučnika.

Kao što znate, iHome je svjetski leader za dodatnu muzičku opremu za iPhone ali do sada ste uvijek morali staviti iPhone u dock da bi ga mogli slušati na njihovim zvučnicima.

Osim na struju, ovi zvučnici također rade i na baterije koje se mogu puniti na isti način kao i iPhone, što vam dozvoljava da stavite ove zvučnike gdje god hoćete.

iHome vam također omogućava da kupite i više od jednog zvučnika te da puštate muziku direkno na sve zvučnike odjednom. Odlično za zabave i različita okupljanja kod kuće.

Novi iHome iW1 AirPlay zvučnik izlazi 26.9.2011 i moći će se kupiti za 300$.

Prije no što odete, pogledajte ovaj kratki video koji daje još više informacija.

Sve detalje o ovom zvučniku možete naći na iHome web stranici.

 

  • Dejan

    Kad bi bilo u HR za 300$ odmah bi ga kupio.