Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Oprema >>> Kombinacija prirode i tehnologije
grovemade omizio

Kombinacija prirode i tehnologije

Kako se u 90% postova osvrćemo na softwear-ske novotarije i update. Mislim da ne bi bilo loše, sve to začiniti sa malo hardverske idile. Prije dvije godine slučajno sam surfajući internetom naletio na odlična iPhone  i iPad kućišta (eng. iPhone Case).

iphone case omizio

Proizvođač ovoga unikatnog kućišta je mala tvrtka Grove. Sa sjedištem u Portland-u, Oregon, USA. Tvrtka nastoji proizvoditi ekološki prihvatljive dodatke za iOS uređaje.Trenutno se proizvode samo kućišta za iPhone 4 i 4s, te iPad 2 i 3, iako su se ranije proizvodila i kućišta za iPhone 3 i 3gs. Pa je sasvim sigurno da na zahtijev isporučuju i ta kućišta.

Ono što ih čini toliko zanimljivima osim materijala od kojeg se prave , je i njihova izrada. Ova rustikalna kućišta od bambusa rađeni su dijelom ručno, dijelom laserskom obradom, od strane umijetnika širom svijeta. Osim modela izrađenih od bambusa, Grove u suradnji  sa tvrtkom  MapleXO proizvodi i modele stražnjeg poklopca od eng. skateboard materijala.

SkateBack Case

Kućišta za iPhone sastoje se iz dva dijela, unutrašnjost kućišta dijeomično je obložena nekom vrstom gume, dok se na rubovima nalazi tanki L profil, kako bi sjedinjenje kućišta i iPhone-a bilo savršeno. iPad kućišta su nešto drugačija, drveni dio napravljen je iz jednog dijela, osim drvenog dijela ovo kućište ima dodatnu zaštitu za ekran. Zaštita za ekran, odnosno pomoćni preklop za postolje može sa naručiti u dvije različite verzije 1. Kombinacija vune, magneta i finih tkanina; 2. Kombinacija kože, magneta i finih tkanina.

ipad case

 

Kućišta se mogu naručiti već dizajnirana, od strane Grove Art Team-a, mogu se naručiti sasvim čista bez ikakvih uzoraka ili pak možete sami poslati svoj predložak, kako bi ga Grove ugravirao za vas. Ovisno o tipu kućišta, variraju i cijene. Pa je tako kućište sa vašim osobnim logotipom najskuplje, a ono bez uzorka najjeftinije. Dostava se vrši po cijelom svijetu. No na kućišta se od dana narudžbe, čeka između 2 i 4 tjedna za iPhone i 6 do 10 tjedana za iPad.

Cijene kućišta:

Bamboo Case (iPhone 4/4S)

 • obično kućište                                           89 $
 • kućište sa vašim logotipom                 139 $
 • već dizajnirano kućište                          109 $

SkateBack Case (iPhone 4/4S)

 • Vibrant, Clam, Neutral                              49$

Bamboo Case (iPad 2/3)

 • kućište sa zaštitom od vune                 159 $
 • kućište sa kožom bez uzorka                159 $
 • kućište sa uzorkom na koži                   169 $
 • kućište sa kožom + Vaš uzorak            199 $
iphone 2 case

 

Prilikom naručivanja kućišta, nekoliko stvari koje trebate imati na umu. Morate biti svjesni da se takvi proizvodi  proizvode od strane male grupe ljudi, a prije svega, većina posla odrađiva se ručno, od pripreme bambusa, do konačnog višeslojnog premazivanja kućišta lakom i voskom. Sve to iziskuje dosta vremena, pa se čekanje od narudžbe do isporuke nekada učini duže nego je navedeno. Uglavnom isporuka traje 4-6 tjedana (u nekim ekstremnim slučajevima taj se rok još malo probije). No svi oni koji imaju nešto novaca viška i koji se odluče naručiti neki od proizvoda. Na kraju će priznati da je vrijedilo čekati.

Izrada kućišta

Ako se neko do čitatelja odluči „isukati“ novčanik, za ovaj unikatni dio gadget opreme, ispod se nalazi poveznica na službeni web site tvrtke Grove. Gdje se može obaviti proces naručivanja i uplate.

Grovemade.com

Izvor slika – grovemade.com

 

 • Zeljko

  Ovo stvarno mocno izgleda mada mislim da je cena malo visoka. Ja koristim futrolu book book i prezadovoljan sam. Ima prostora za kartice, pare i telefon. Mogli biste napraviti recenziju na tu temu. Pozdrav redakciji i posetiocima.

  • gogyyy

   e gdi si kupio tu futrolu?

 • Chuckie

  Jesam li ja jedini koji nema ama baš ništa na ajfonu? Niti folije. Prosto sam alergičan na sve vrste caseova.

 • Nisi jedini ima nas!