Friday, 23 October, 2020
Home >>> Oprema >>> Nomad – Lightning kabl koji će vas vas pratiti po svuda
nomad1

Nomad – Lightning kabl koji će vas vas pratiti po svuda

Do sada ste imali prilike da čujete za Kickstarter? Riječ je o stranici na kojoj svaki poduzetnik sa odličnom idejom može širokoj publici predstaviti svoj projekat. Na nama je onda da ocijenimo koliko nam se projkat dopada i da li želimo novčano podržati poduzetnika u ostvarenju svog projekta. Tako sam vam prije nekoliko dana predstavio WynCASE, projekat odličnog gamepada za iUređaje za koji se nadam da će dobiti potrebnu podršku. Danas ćemo nastaviti sa zanimljivim Kickstarter projektima a na redu je Nomad Lightning kabl.

Riječ je o malenom kablu, kratkom svega 3 inča, koji sa jedne strane ima USB a sa druge Lightning priključak, dakle, novi priključak koji ćete naći na iPhoneu 5, iPadu 4, iPadu mini te petoj generaciji iPod toucha (za sada). Čemu takvo što, pitate se? Ovakav maleni kabl je namijenjen ljudima koji često nisu doma a prazna baterija na njihovom novom iUređaju ih iznenadi. Nomad kabl mogao bi biti spas jer je zamišljen da ga nosite na svome privjesku za ključeve pa tako može biti sa vama u svakome trenutku.

Njegovi tvorci ističu da je vrlo fleksibilan ali i izdržljiv te da namjeravaju surađivati jedino sa proizvođačima koji su MFi (Made For iPhone) certificirani. U trenutku pisanja projekt Nomad je prikupio veću cifru za pokretanje projekta nego što su početno tražili tako da učestvovati možete tek u ponudama višim od 22$. Sve detalje pogledajte ovdje. Da li bi vama ovakav kabl bio potreban?

UPDATE: 23.4.13 – Nomad kabl se sada može kupiti na njihovoj internet stranici. A evo i dobar demo video.

  • Maki

    Iideja je odlična