Sunday, 1 November, 2020
Home >>> Oprema >>> OCDock – iPhone 5 dock koji se “stapa” sa iMacom
ocdock

OCDock – iPhone 5 dock koji se “stapa” sa iMacom

Ove godine, zajedno sa iPhoneom 5, Apple je nakon deset godina predstavio zamjenu za stari priključak. Novi Lightning priključak je manji, brži, bolji, i bez obzira na to što je trebao doći davno, predstavio je novi problem. Dodatna oprema koju ste kupovali ranije nije kompatibilna sa novim modelom a to naročito važi za dockove. Znači, vrijeme je za nabavku novog docka. Koji odabrati? Dozvolite da vam predstavimo OCDock!

Zbog čega je OCDock tako poseban? On se, na očigled, integrira direktno na postolje iMaca ili Thunderbolt Display te bi (na prvi pogled) rekli da svoj posao obavlja bez ikakvih kablova! Na žalost, to nije sasvim točno. OCDock se montira na postolje već pomenutih uređaja a sa njima se povezuje USB kablom koji je toliko tanak da ga nećete primjetiti sve dok ne okrenete svoj iMac. Djeluje kao čista magija, kao nešto što bi dizajnirao Jony Ive a prodavao sam Apple kao službeni dodatak.

Sačinjen je od alumija, izgleda skupocjeno, te ima veliki potencijal da vas oslobodi gužve na radnome stolu. Za iMac ili Thunderbolt Display pričvrsti se pomoću ljepljive vrpce koja je jako izdržljiva i koju možete koristiti više puta. Veliki plus kod ovog rješenja je to što dock nećete morati pridržavati jednom rukom dok drugom iz njega iskopčavate iPhone a ljepljiva vrpca je takvog sastava da, kada se jednom ukloni, ne ostavlja nikakve tragove na skupocjenom uređaju za koji je bila pričvršćena.

Još jedan plus, OCDock će se isporučivati sa dodatnim 30pin priključkom tako da ćete ga moći koristiti i za starije uređaje. Primjetili ste da sam to napisao u budućem vremenu? Da, OCDock još živi kao projekat na Kickstarteru ali s obzirom da su njegovi tvorci već sada prikupili više nego dovoljno sredstava za početak proizvodnje, za njegovu budućnost ne treba brinuti. Sve detalje možete pogledati na Kickstarter stranici ovog projekta.

Odlično! Sad mi preostaje samo još da si nabavim iMac :(