Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Oprema >>> Povratak orginalnog radija iz 1950 ali sa modernom tehnologijom
the-original-radio

Povratak orginalnog radija iz 1950 ali sa modernom tehnologijom

Ako volite industrijski retro dizajn onda je ovaj novi takozvani “The Original Radio”  orginalni radio, koji je prikazan ove godine na IFA sajmu u Berlinu sigurno za vas. Philips je ove godine odlučio da izbaci ne jedan već 5 retro modela koji će vam zasigurno podsjetiti na stara Philips radija od prije 50 godina koje ste možda vidjeli kod djeda ili bake.

Modeli ORD7300, OR7200, ORD7100, ORD7100R i OR7000 jos uvijek nisu na prodaju, te im ne znamo ni cijenu ali bi vam mogli krasiti dnevni boravak veoma ubrzo.

Gore navedeni modeli u sebi sadrže kombinacije između, FM Radija, DAB+ digitalnog radija te integrirani iPhone/iPod dock.

Zvuk pokreću dva 10 watti zvučnika zamotana u drveno retro kućište u jednoj od 4 različite boje sa prelijepim aluminijskim gumbima.

Naravno, ljepota nečega je totalno subjektivna, ali sto se mene tiče ovo je najljepši iPhone dock koji sam vidio u zadnjih 5 godina. Na žalost demo verzija prikazana na sajmu u sebi nije imala ni AirPlay ni Bluetooth ali bez obzira i na to jedan od ovih modela će mi završiti u spavaćoj sobi čim izađe u prodaju.

Sto vi mislite o ovom novom radiju? Koji je vas omiljeni dock za iPhone i zašto?

Demo Video:

 

Za više slika pogledajte orginalni izvor:

Source: [Philips]