Thursday, 21 October, 2021
Home >>> Oprema >>> Prestanite piti i voziti, uz Breathometar, prvi breathalyzer dodatak za iPhone
breathometar-main

Prestanite piti i voziti, uz Breathometar, prvi breathalyzer dodatak za iPhone

Prema mnogim domaćim a i stranim anketama, nevjerojatnih 65% (a po nekim i više) vozača voze pijani ili pripiti. I dok mnogi koji su se opekli nekom prometnom ili još gore, povrijedili sebe ili druge to više ne rade, još uvijek je veliki broj onih koji misle da su nedodirljivi.

Osobno sam prestao voziti pijan u dvadesetima, nakon umalo smrtonosne nesreće koju sam imao u 2003 i od koje još uvijek imam raznoraznih posljedica s leđima i vratom. Na žalost, umjesto poziva taxi službe, nakon noćnog tulumarenja, odlučio sam da me kući vrati prijatelj, koji navodno nije ništa pio. Posljedice te odluke možete vidjeti ispod.

Volvo S70 nam je spasio život.
Iako neprepoznatljiv s prednje strane,Volvo S70 nam je spasio život. Motor i transmisija su ispali iz auta pri prevrtanju.
Ja sam sjedio ozada sa desne strane.
Ja sam sjedio otraga sa desne strane.
Drugi dan na skladistu. Ja nisam u ovim slikama posto sam u bolnici.
Slike su sljedeći dan u policiskom skladištu. Ja nisam na ovim slikama pošto sam u bolnici.

Ako ne želite ovu vrstu noćnih mora, te ste jedan od onih odraslijih koji paze što rade onda je Breathometar, novi dodatak za iPhone spravica za vas.

Naime radi se o prvom breathalyzer dodatku za iPhone i Android, koji će vam uz besplatnu aplikaciju točno pokazati (BAC) razinu alkohola u krvi, te vam dati više informacija koliko ste stvarno pijani i da li ste po zakonu sposobni da vozite.

breathometar-shot

Uz to Breathometar, prati koliko brzo vam alkohol nestaje iz krvi te vam nakon nekoliko mjerenja može reći kada bi trebali prestati piti da bi bili trijezni prije sjedanja za volan. Sada više ne morate pogađati koliko pića vas čini službeno pijanim.

Breathometer je Indiegogo projekat koji jos uvijek nije u proizvodnji ali je skupio vise od $7.000 (od potrebnih $25.000) u roku od manje od dva dana te možemo bez sumnje reći da će se ostvariti veoma brzo. Već ga sada možete naručiti za $20.00. što vam garantira dostavu do početka 2014. A za $50 i više ga možete dobiti i ranije.

Pogledajte više u ovom videu i na indiegogo.com stranici.