Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Oprema >>> Upoznajte Coin – Nova generacija plaćanja nam ne dolazi niti od Apple ni od Androida

Upoznajte Coin – Nova generacija plaćanja nam ne dolazi niti od Apple ni od Androida

Obožavam kada netko ima dobru ideju pa je onda još sprovede u djelo na najbolji mogući način. To je moža i jedan od najvećih razloga zašto sam toliki Apple fan. Međutim Apple nije jedina kompanija koja inovira. Svijet je pun malih startup-a s odličnim idejama mada mnoge nikada ni ne vide svjetlo dana.

Ovdje govorimo o inovaciji i idejama koje će vam pomoći pri svakodnevnom životu i olakšati korištenje nečega, a ne samo tehnologiji koja se pušta na tržište samo zato što se tehnološki može napraviti. Jadna od tih inovacija, po mom mišljenju, je nova digitalna kartica koja će vam zamjeniti ostale kreditne, gift ili bilo koje druge kartice s magnetnom trakom te uraditi ono što Android nije mogao s NFC novčanikom a ni Apple s passbookom – pod imenom Coin.

Ako ste mlađi vjerovatno nemate velikih problema s kreditnim karticama, ali ako ste kao ja onda vjerovatno imate 5 kreditnih kartica i još tko zna koliko drugih vrsta kartica koje vam pune novčanik. U mom novčaniku ih ima 13.

Znači problem je što mi je novčanik pun kartica.

Solucija, Coin. Jedna kartica koja digitalno ubacije sve ostale kartice na jednu putem pametnog telefona i aplikacije za iPhone ili Android. Problem riješen.

credit-cards

Drugi problem!. Gubljenje ili zaboravljanje kartica.

Odem vanka na pivu i zaboravim karticu u bircu. Rješenje? Digitalna Coin kartica spojena s mobilnim telefonom putem low power bluetooth 4.0 koja će vam poslati notifikaciju ako je zaboravite. Isto je i kad izlazite iz stana pa zaboravite novčanik, što mi se nije jednom desilo. Siguran sam da nisam sam.

Dva problema riješena a kartica izgleda isto kao i obična kartica. Znači nitko ne mora instalirati novi hardware kao s NFC uređajima ili raditi bilo što drugačije nego s običnim karticama. WIN!

coin-charging

Ako se pitate o sigurnosti, prema OnlyCoin.com web stranici Coin koristi 256bit enkripciju te vas phone app uvijek podsjeti gdje ste zadnji put imali karticu.

Sve u svemu odlična ideja koja se za sada može naručiti preko njihove web stranice za $50. Pogledajte odličan video koji prikazuje primjenu i javite nam što mislite.

Source: https://onlycoin.com/

 • ivan

  Najbolji ideja zadnjih par godina.

 • Majstor

  Znači ako nađem novčanik od nekog, otvorim aplikaciju provučem American (za koji pri kupni neće biti potreban PIN) i spremim ga za kasnije. Vratim novčanik nazad i pričekam neko vrijeme. Nakon toga mogu koji put nešto provući.
  Samo karikiram, moguć je i drugačiji scenarij kao npr. da uzmeš nekom ko je ostavio novčanik (recimo otišao je na wc) karticu i spremiš ju.. na kraju još možeš platiti tu istu večeru s tim. Jer on ne vidi da ti provlačiš baš njegovu karticu..

  • Isto kao i sa kreditnom karticom. Nema nikakve razlike. Osim sto će te ovdje App napomenuti da si zaboravio karticu sto obična neće.

 • Hrki

  Jel on to ustekao ovaj adapter u utor za slusalice?
  Kako to funkcionira preko toga?

  • Da preko utora. Pa isto kao recimo onaj PayPal dongle za plačanje s kreditnom karticom. Magnetni čitač to je sve. Ima ih više na tržistu za plačanje. Kod Coina on duplicira digitalnu informaciju s kreditne kartice, stavlja je u App i onda prebaciju u Coin. Dobra fora.