Tuesday, 29 September, 2020
Home >>> Oprema >>> WynCASE – gamepad za iPhone konačno dobija smisao
WynCase

WynCASE – gamepad za iPhone konačno dobija smisao

Ideja o izradi gamepada za iUređaja prilično je stara. Tokom godina vidjeli smo nekoliko pokušaja da se fizičke tipke uključe u koncept igranja na iOSu, neki su razumni a većina ipak nije nudila ni funkcionalnost niti podršku od developera igara kakvu bi smo očekivali i zahtijevali. Novi projekat koji se pojavio na Kickstarteru pod nazivom WynCASE, mogao bi konačno promijeniti način na koji kontroliramo igre na našim ljubimcima.

Bit ću iskren. iPhone je postao moje prvo i (skoro) jedino odredište ako se želim opustiti uz neku igru. Ponuda je fantastična a neke igre bukvalno možete igrati danima, tjednima, a da vam ne dosade. Ipak, pored sve dobre volje tu je i jedna smetnja. Prilikom igranja igara koje nisu tipa puzzle, ipak poželim da pod prstima imam prave, old school, fizičke gumbiće. Navikne se čovjek da prste komanduje i bez toga, ali igrati stvari kao što su FIFA, GTA ili Modern Combat bilo bi prava uživancija tek sa gamepadom.

Po čemu se WynCASE razlikuje od ostalih iOS gamepadova? Ovaj controler ne zahtijeva niti bluetooth, baterije ili konekciju sa uređajem putem konektora! Nevjerojatno! Sačinjen je od tanke ali otporne plastike i metalnih gumbića. Kada poželite igrati nešto jednostavno ga nabacite na uređaj kao bilo koji drugi case. Gotovi sa igranjem? Jednostavno ga prebacite na poleđinu uređaja i zaštitite ga od grebanja i padova. Ali kako to čudo radi?! WynCASE će koristiti patentovanu BridgeTOUCH™ tehnologiju koja će omogućiti da se komande sa gumbića prenose na zaslon uređaja baš kao da ga dodirujete svojim prstima!

Tvrtka WynLABS pokrenula je ovaj projekat na Kickstarteru sa ciljem prikupljanja početnih sredstava u iznosu od 80 000$ kako bi se pokrenula proizvodnja. Brojne igre već podržavaju ovaj case bez prilagodbe a ja se uistinu nadam da će i drugi developeri uvidjeti ogroman potencijal ovog projekta. Već dugo se nisam nečemu obradovao kao kada sam vidio WynCASE!

Ukoliko to želite, projekat možete podržati na Kickstarteru a ako donirate 35$ dobivate jedan WynCASE čim proizvodnja krene. Što vi mislite o ovoj ideje?

  • Darko

    Dobra ideja samo malo igrica ima apple tv da dobro rade…njih dosta trza sad neznam jeli to zbog interneta ili nisu bas komaktibilne

  • Odlicna ideja. Prvi kontroler za touch screen za koji igre nece morati biti specificno napravljene.

  • A isto malo ekrana uzme… Tako da neznam oce li daleko… Inace odlicna ideja svida mi se samo tako