Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Apple >>> iPhone / iPod >>> iPhone 5 >>> iPhone 5 najbrži i u Javascript testovima
javascript-iphone-5-main

iPhone 5 najbrži i u Javascript testovima

Pisali smo već od novom Apple A6 Custom ARM v7 chipu, te o banchmarku brzine koji su u posljednja tri dana potvrdile sve novinske agencije i blogovi koji su se već dočepali iPhonea 5.

Više nema sumnje, iPhone 5 je pri svakodnevnom korištenju duplo brži od iPhonea 4S.

To danas potvrđuje i SunSpider Javascript Benchmark test urađen od strane poznatih hardware testera sa Anandtech bloga.

Manje je bolje

iPhone 5, A6 custom čip, ne samo da je brži od konkurencije, što je i normalno s obzirom da je uređaj noviji, već je brži i od novijeg Intelovog Quad core 2GHz Atom Z2460 chipa, koji je tek najavljen, koji bi prema logici Androidaca trebao biti duplo brži, s obzirom da ima duplo više jezgri, te radi na duplo bržoj frekvenciji.

Još jedan od brojnih dokaza da veći brojevi na papiru ne čine uređaj boljim i bržim, već samo služe kao marketinška udica za neupućene mase.

Što vi mislite?

 • AB

  To je to. iPhone 5.

 • Kako ste vi meni smijesni, ajde kada budete mogli personalizirati iPhone nekako drugačije bez promjene wallpapera HAHAHAHAHA ili možda pak prebaciti ringtone bez iTunesa o sl. sranja javite se. Ili staviti potpuno drugi OS na uređaj? Dok to ne shvatite i dalje ćete trošiti hiljade i hiljade maraka na sranje kojem ne možeš promijeniti ništa osim wallpapera.iPhone najgori uređaj do sada, od najgore tvrtke na svijetu, haha pa pokrali ste notification system od androida, android od pocetka ima pull down notification haha a vi tek od iOS 5 a google je toliko dobar da ne tuzi, a da krene sa tuzbama taj jadni apple bi propao. Sad kad je iOS sjeban sad se cika Steve okrece u grobu.

  • OS1001OS

   Jebote koja si ti budala…

  • Faris ocigledno te dobro zasmetalo sto je iPhone 5 tako dobar kad si ovako agresivan. Koment ti je dobro smjesan i volio bih ga zadrzati na blogu da se i drugi smiju, ali si bas bespotrebno vulgaran. Dajem ti 7 minuta da izbrises vulgarnosti prije nego sto budem morao izbrisati koment. Hvala.

 • Chuckie

  Obrisao pod sa S3, što se i očekivalo. Jedva čekam da ga zbavim. Svaka čast Apple.

  • mozda bi i obrisao da imas, ti si jedan od onih koji nisu u zivotu prsmrdili S3 i androidu pa seru jer nemaju a imaju ono govno od applea

 • Jas

  Šta uopšte znači ovaj test?

  • Kile_Omizio

   Ovaj tekst bavi se javascript benchmark testom koji je proveden na novom iPhoneu 5. Ako ćemo skroz pojednostaviti ovdje se govori o tome kako novi Apple A6 čip koji možemo naći u iPhoneu 5 sposoban taj uređaj natjerati da brže prikazuje sadržaj na internetu nego bilo koji drugi mobilni uređaj danas.