Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Teme >>> Eraser Two – Winterboard tema za vaš iPhone
eraser-2-main

Eraser Two – Winterboard tema za vaš iPhone

Dok se nedjeljom ujutro oporavljamo od peglanja po kriglama piva na redu je nešto lakša materija no inače. Budući da smo nedavno uveli praksu predstavljanja novih i spomena vrijednih Winterboard tema sa Cydia-e danas nastavljamo u tom duhu pa vam predstavljam temu pod nazivom Eraser Two.

Da bi instalirali ovu temu potrebno je da vaš iPhone bude jailbreak-ovan te da ste iz Cydia-e instalirali prethodno Winterboard. Eraser Two možete naći u nedavno predstavljenom Cydia Theme Center ili jednostavno postaviti potragu u search tab-u Cydia-e. Nakon dowload-a i instalacije teme sve što trebate uraditi je kliknuti na Winterboard i odabrati Eraser 2.

Moj lični izbor uvijek su bile teme koje ne mijenjaju suštinski izgled iOS-a već se baziraju na manje ili više decentnim promjenama wallpaper-a, dock-a i grafičkog rješenja ikona. Takav je slučaj i sa Eraser 2. Ova tema nudi vam prijatno okruženje koje možete koristiti svaki dan, rješenje koje nije naporno i od vas ne iziskuje vrijeme za prilagodbu.

Osim što mijenja izgled ikona standardnih iOS aplikacija kao što su Safari, Calendar, Calculator, u svojoj bazi podataka ima pohranjene i ikone za neke najpopularnije App Store i Cydia aplikacije tako da tvorac teme zaslužuje čistu peticu za uloženi trud. Wallpaper ove teme, izveden u tirkiznoj boji, nije napadan te odmara vaše oči. Meni možda i najzanimljiviji dio ove teme je način na koji je izveden dock, naime, činit će vam se da se vaše najpotrebnije aplikacije sada odmaraju na drvenoj polici postavljenoj na neki zid, zaista zanimljivo. Promijenjen je i izgled Lockscreen-a koji se meni i ne sviđa toliko iz razloga što djeluje kao reklama za samu temu, ali ukusi se razlikuju pa tako i ovo rješenje možda nađe poklonike.

Obzirom da je veliki posao uložen u izmjenu većine ikona, kao i u dizajn dock-a začudilo me to da je tema potpuno besplatna, što je zaista šlag na tortu.

Trudit ćemo se i u budućnosti da za vas izdvojimo najbolje teme koje Cydia može ponuditi. Ukoliko to već niste uradili, predlažem vam da like-ate našu Facebook stranicu, te da nas pratite na Twitter-u.

 • Snek

  šta ibluenova radi na iphone 4 ?

  • Anonymous

   Volio bih i ja da je iPhone 4 :)
   Riječ je o iPhone-u 3G sa 3.1.3 firmware-om, zato radi iBlueNova.

  • Anonymous

   Volio bih i ja da je iPhone 4 :)
   Riječ je o iPhone-u 3G sa 3.1.3 firmware-om, zato radi iBlueNova.

 • meni nema onog drvenog dole…zasto??