Friday, 20 May, 2022
Home >>> Teme >>> Flite – tema koja oduševljava ikonama
flite2

Flite – tema koja oduševljava ikonama

Pogledate li u “Changes” sekciju u okviru Cydiae lako ćete doći do zaključka da su najaktivniji u objavljivanju novih sadržaja developeri koji stvaraju teme za Winterboard ili Dreamboard. U tolikoj gomili tema svako može naći nešto za sebe ali detaljno osmišljene i izrađene teme nekad je teško naći.

Ako ste ljubitelji minimalističkih tematskih rješenja onda biste trebali baciti oko na Flite.

Ova tema dostupna je za Winterboard a developer naglašava kako je lično napravio redizajn za više od 70 ikona što je zaista ogroman posao. Tim redizajnom nisu obuhvaćene samo ikone standardnih iOS aplikacije nego i ikone za neke od najpopularnijih App Store i Cydia appova. Sve ikone izgledaju nešto manje nego što smo navikli ali to ni u kojem slučaju ne umanjuje jednostavnost korištenja uređaja. Pored samih ikona promijenjene su i notifikacijske značke na njima a dodana je drugačija boja za nazive. Na vama ostaje jedino da izaberete prigodan wallpaper za Homescreen.

Repo na kojem je možete naći je ZodTTD & MacCiti (jedan od default repoa na Cydiai) a cijena od 1.00$ ne bi trebala predstavljati problem ako uzmemo u obzir trud koji je developer uložio u izradu. Kako vam se dopada Flite? Koje su vaše omiljene teme?

  • OS1001OS

    Za mene najbolja i najkompletnija tema za retina zaslone je PAGES, malo komplicirana, ali odlično izgleda kad se sve poslozi. Za starije modele iPhonea (3G, 3Gs) svakako bih preporučio APPLETON…Pozdrav!!!

    • Kile_Omizio

      Slažem se, Pages je definitivno jedna od najdetaljnijih tema.