Sunday, 19 November, 2017
Home >>> Teme >>> Jos Top 5 lockscreena za vaš iUređaj! vol. 2
2558497341_6d3993d8f7_o

Jos Top 5 lockscreena za vaš iUređaj! vol. 2

Nakon  što smo u prvom dijelu top 5 lock screenova vidjeli nekoliko dosta dobrih lock screenova, vrijeme je da se upoznamo sa još 5 novih lock screenova koji su po mojem mišljenju, čak i bolji od prethodnih. Za neke lock screenove će biti potrebno instalirati neke tweakove, a neki tweakovi će biti i preporučeni.

Svi ovi lock screenovi nisu dostupni na cydiai nego ćete ih morati prebacivati sa disk aidom ili sličnim programom na iUređaj! Kratki tutorial je na kraju posta! Detaljni tutorial o Disk Aidu coming soon!

Krenimo i u drugi dio top 5 lock screenova!

1.iNaturr Lock screen – HD

Prvi lock screen u ovom drugom dijelu je iNaturr lock screen koji je stvarno lijep sa ovom HD slikom, odnosno HD je cijeli lock screen. Dakle, lock screen sadrži  kalendar koji vidite u lijevom gornjem kutu i sat u desnom gornjem kutu, a u lijevom donjem kutu imate vremensku prognozu. Sve ove komponente možete maknuti sa lock screena. Kao što vidite da na mojoj slici dolje, nema vremena jer mi baš i ne treba. Namjestiti weather malo je teško: U iFileu morate otići u var/stash/themes/iNaturr/LockBackground.html i onda tražiti do sredine gdje piše var locale i onda upisati kod. Malo je teško, zato ja imam bez vremenske prognoze.

Još jedan primjer ali za vremenskom prognozom!

Za ovaj lock screen su potrebni sljedeći tweakovi sa Cydiae: slide to unlock killer i clock hide
Preporučeni tweakovi: move 2 unlock.

Download link: http://www.mediafire.com/?8nupxr1uy87bdz0

2.Lucid Dream Lock screen –HD

Drugi lock screen je Lucid Dream lock screen također HD kao i iNaturr. U ovom lock screenu vidimo skroz gore na vrhu weather koji ima isto namještavanje kao i iNaturr. Na dnu vidimo sat, a ispod njega vidimo dan, mjesec odnosno datum koji je samo napisan slovima.
Lucid Dream je stvarno dobar lock screen i vrijedi ga imati na lock screenu!

Potrebni tweakovi: Slide to unlock killer i clock hide.
Preporučeni tweakovi:move2unlock, lock info

Automatski download: http://fc01.deviantart.net/fs71/f/2011/129/3/6/ls_lucid_dreams_by_discordante-d3fmoev.rar

3.On the road EN –HD

Još jedan HD lock screen nam dolazi pod nazivom On the road EN. Lock screen je dobio naziv On the road zbog fantastične HD slike. Kao što vidimo, cool lock screen ima normalno tri osnovne stvari : datum,vrijeme i vremensku prognozu. Vidimo sat, a iznad sata vremensku prognozu odnosno ikona vremena i temperatura. Pored njih vidimo datum bez mjeseca i godine. Ovaj Lock screen je stvarno lijep, samo što imam jednu pritužbu na lock screen: kada je lock screen ugašen, odnosno kada je iPhone u sleep modu, i kada se upali pokaže se lock screen i weather se pojavi sa upitnikom i tako negdje stoji 5 sekundi dok se ne pojavi ponovo ikona i temperatura. To je samo jedan problem , a sve druge je dobro. Namještanje vremenske prognoze je isto kao i za prethodne lock screenove.

Potrebni tweakovi:clock hide, slide to unlock killer
Preporučeni tweakovi:move2unlock

Download link : http://www.mediafire.com/?2xwg5bxoqcszrq1

4.Frost Lock screen- HD

Kao što vidite svi su lock screenovi HD što je, nadam se, dobra stvar. Frost Lock screen je lock screen koji izgleda kao slide away tweak sa cydiae, ali samo što ovaj lock screen ima cool weather i sat. Frost lock screen ne zauzima puno prostora, tu je sat i vremenska prognoza tako da se može vidjeti HD wallpaper.
Lijeva strana je trenutna temperatura sa logom. U sredini je sat i ispod i iznad njega datum, a na desnoj strani vidite vrijeme za sljedeća tri dana što je jako dobro. Weather se namještava kao i svi prethodni lock screenovi u iFileu.

Potrebni tweakovi: clock hide, slide to unlock killer
Preporučeni:move2unlock,status bar battery hide.

Automatski download: http://fc03.deviantart.net/fs71/f/2010/342/3/e/frost_ls_by_technouse-d33ound.zip

5. Angelic Lock screen- HD

I zadnji lock screen u ovom postu je jedan anđeo koji poboljšava ovaj predivan lock screen opet sa osnovama : weather, clock i datum. Ali osnove nisu bitne sada, bitan je fantastičan stil ovog lock screena. U lijevom kutu vidimo cool sat, a u donjem desnom kutu su se smjestili weather i datum.
Lijep lock screen i izvrsnog stila!

Potrebni tweakovi: clock hide, slide to unlock killer
Preporučeni tweakovi:move2unlock

Automatski download: http://fc04.deviantart.net/fs71/f/2011/103/3/e/ls_angelic_by_discordante-d3b8u4h.rar

Download za iUređaje koji nemaju retina zaslon: http://www.mediafire.com/?8npahpxf0pj34i0

Kratki Disk Aid tutorial:

*I na kraju kao što smo rekli: kako staviti sve ove teme preko kompjutera na iUređaj?
Prvo što trebate je disk aid – to je program koji omogućava stavljanje tema preko kompjutera na mobitel i još dosta toga. Slično kao iFile za iOS.
Drugo, kada ste instalirali disk aid, priključite iUređaj i odite na ovu lokaciju var/stash/themes i unutra stavite temu. Nakon toga na iUređaju otvorite winterboard i odaberite lock screen, zatim respring i to je to.*

Ako imate pitanja postavite ih u komentar i odgovorit ćemo vam!

 • Car

  Bok znaci samo da na googlu utipkam disk aid i da skinem instaliram na komp i preko toga da onda Odem na onu lokaciju i skidam lockscreenove..to je to….

 • Da, znaci skines disk aid i nađeš lokaciju za teme znaci var/stash/Themes/ i unutra stavite folder kada skinete lock screen ili temu. Post o Disk aidu dolazi uskoro :)

 • Akazdenko

  Zašto nema lockinfo-a :)? Odličan lock screen koji ima i mailove, kalendar, todo i da se ubaciti jos toga ….

 • Autihr

  Kako namjestiti točnu temperaturu za SublimeLockHD I iHrt?
  koji link kamo kopirati?

  • Autihr

   a kada prikazuje na Ihrt onda piše pokraj oblaka 62

   • Znaci ako imas iFile. Odes u iFile onda var/stash/themes i odaberi iHrt i kada otvoris iHrt folder skroz dole pise settings.xml i otvori to i imas na sredini pise imperial ili metric i ispod toga tu mora metric i pokraj oblaka ce pisat normalna temeratura. :)

 • Mrkivg

  evo da se ja javim ..jedan problem mozda nevezan uz ovu temu al.. znaci kad spoim iphone na komp nece se povezati na itunes a tako i na disk aid..pojavi se samo auto play i to je to :/

 • Touro Ri

  Evo da se nadovežem, postoji i besplatan program koji može u potpunosti zamijeniti disk aid, a zove se iFunBox. Ja sam prezadovoljan njime.. Evo i linka za download http://www.i-funbox.com/

  Druga stvar. Pošto teme ionako možemo ubaciti preko računala naveo bi i da se iFile također može izbjeći jer se kod za vrijeme može unesti preko notepad-a ili wordpad-a na isti način kao i uz pomoć iFile-a i s time si uštediti još koji dolar.

  Nadam se da sam pomogao

 • Antezaja

  evo pokušavam si složit lockscreen ihrT ali imam jedini problem a to je kad sve isntaliram istane mi traka za otkljucavanje i traka za sat pa neznam kako da to maknem?

  • Na cydiai “clock hide” i instaliras i onda u settings nađes clock hide i samo treba oznaciti enabled i status bar time. 

   a za otkljucavanje je “slide to unlock killer” i bit ce winterboardu. :)

 • bokic, stavila sam si On the road lock screen i temperatura mi je krivo postavljena i sat je crni, a ne kao i ostalo bijelo…i jos jedan mali problemcic…imam ios 5.1.1 i nervira me ova kamerica koja je po novom odma na lock screenu, a ne ko na prijasnjem iosu da se pojavi kad se klikne 2 puta home..kak se to popravi?

  • Darko_Omizio

   Ikonu od kamere na Lockscreenu mozete ukloniti instaliranjem tweaka iz Cydia-e pod nazivom NoCameraGrabber