Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Apps >>> Cydia Apps >>> NextGenUI – iOS tema koja šokira!
next_gen_ui

NextGenUI – iOS tema koja šokira!

Naš čitatelj s nadimkom Joke Drugi nas je jutros komentarom upozorio na iPhone temu NextGenUI koja naprosto ne liči ni na što što smo do sada vidjeli. Wow efekat je toliki da me prosto čudi kako NextGenUI tema nije dobila više medijskog prostora u blogosferi.

Nakon kraćeg istraživanja jednostavno sam ostao bez riječi! NextGenUI je tema koju je uradio developer GroovyCarrot inspiriran igrama slijedeće generacije. On sam objašnjava kako je riječ o implementaciji prostornog sučelja baziranog na ideji da se sve aplikacije predstave u vidu virtuelnih pločica.

Tema nije vezana ni za WinterBoard ni za DreamBoard nego se po instalaciji sa Cydiae pokreće iz Settings aplikacije na iPhoneu. Mogućnosti i razne prilagodbe ove teme vjerovatno bi mogli opisivati satima. Iz tog razloga, najbolje je da pogledamo prezentacijski video:

NextGenUI će od vašeg iPhonea napraviti nešto što podsjeća na viziju računala budućnosti koje možemo vidjeti u filmovima ili serijama. Nedostatak je u tome što ovako kompleksno sučelje može imati negativan uticaj na radnu memoriju vašeg uređaja te ćete tu i tamo iskusiti mala usporavanja. Tema je dostupna na Cydiai po cijeni od $2.99.

Što kažete?

Story and video credits: iPhoneHacks

 • Stvarno izgleda nevjerovatno. Siguran sam da jede Ram ko ludo ali svima kojima OS dosadi brzo bi ovo mogao biti spas.

  • Tatko

   Simpa je ali, spb mobshell je imao smisla na glupim i dosadnim symbian i win sučeljima , ios7 nije napravio neku revoluciju u odnosu na 6x ali je razbio monotoniju novitetima i ujedno zadržao ono što Android nikad neće imati, glatkoću , brzi odaziv i da ne nabrajam 100+ prednosti. Ova androwinmetro tema će dosaditi svakome mnogo prije negoli sam ios. Lijepa jeste ali funkcionalna… hmmm. experimentirao sam sa mnogim modovima iz winter i dream kolekcije i na koncu sam sam se uvijek vraćao na generičku temu.

 • Pejo

  Ne kužim. Tema je totalno bezveze. Em što je ružna, em što ima posla od skrolanja pa sve do stiskanja svakojakih gluposti. Totalno nepotrebno. Bezveze.

 • robee

  Totalno bezveze…

 • Joke Drugi

  Meni je tema (tweak?) ludilo i ne jede više rama nego bilo koja winterboard ili dreamboard tema.
  Ako imaš puno aplikacija (preko 70-80) onda malo sporije otvara aplikacije. GroovyCarrot radi na tome i bit će rješeno u sljedećem update, koji donosi još opcija i mogučnosti.

 • Dj1212

  Platio i požalio!
  Bez veze

 • Miro

  Platio sam je ali mi nakon instalcije javlja da se za prviput mora spojiti i registrirati itd.Ne radi a kod reinstall mi javlja da nije kompatibiln sa 5S i OS 7.0.4 Dali neko nešto zna i dali postoji rješenje??

  • Joke Drugi

   Podržava sve modeli iPhone-a (4, 4s, 5, 5s) na ios 7.
   GroovyCarrot je imao problema sa serverom i potpisivanjem teme prije par dana.
   Pokušaj aktivirati temu ponovo, ako ti ne bude radila ostavi komentar ovde pa ćemo to riješit.