Tuesday, 17 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Promijenite izgled ikonica na iPhoneu korištenjem aplikacije Masks Tweek
masks-tweak

Promijenite izgled ikonica na iPhoneu korištenjem aplikacije Masks Tweek

Ako ste jedan od onih koji uživaju u mijenjanju ikonica i tema na iPhoneu, onda je Masks tweek definitivno dobar izbor. Dosad, najbolji način za promjenu ikonica na Springboardu je bio Cydia App Winterboard. Winterboard je odlična aplikacija, međutim, ima problem kod pronalaska tema i ikonica u Cydia-i budući da ih ima mnogo.

Možete utrošiti 3 sata na traženje nove teme ne nalazeći ništa. Tek nedavno, Cydia je dodala Theme Center kao novu sekciju u kojoj možete pronaći bolje teme. Naravno, postoje i stranice koje sadrže isključivo temame, ali tada morate znati kako ući u iPhone i promijeniti temu koristeći druge aplikacije, što je zadatak koji može biti prilično izazovan za početnike. Tokom zadnjih mjesec dana, aktualna je pojava aplikacije Theme it, ali tu morate platiti 1-3$ po temi.

Nakon svega toga, napokon se pojavilo nešto što je i brzo i jednostavno! Masks je nova Cydia aplikacija za iPhone koja koristi maske odnosno sličice koje se pojavljuju preko ikona. Zamislite da jednostavno možete umetnuti masku preko ikonice. Maska ima prozirne dijelove ispod kojih se vidi originalna ikonica, a ostatak maske ima vlastiti oblik (kao na slici). Ako stavite masku u obliku jabuke, svaka ikonica će imati oblik jabuke ali će zadržati originalne boje i dizajne ikonice koja se nalazi podno maske.

Masks Tweek vam nudi preko 40 različitih maski koje su inkorporirane u aplikaciju, a uz to također možete kreirati i dodavati vlastite maske. Kombinacija je bezbroj. Osim ikonica, možete dodati maske i na Wallpaper.

Oni koji koriste Photoshop ili rade sa bilo kojim grafičkim alatima točno znaju što su maske. Svi ostali bi definitivno trebali pogledati ovaj kratki informativni video koji će objasniti sve.

Masks Tweek se moze naći na Cydia-i za 1.99$ i radi sa iPhone-om, iPod Touch-om i iPad-om

Javite nam šta mislite?

Sada nas možete pratiti na FaceBooku, Twitteru,YouTubeu, RSS Feeda ili preko dnevnih mailova koje šaljemo svako jutro uz kavu.