Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Twitter News >>> chpwn je jailbreakao iPhone 5!
chpwn4

chpwn je jailbreakao iPhone 5!

Ko je rekao da je jailbreak zajednica na umoru? Na sam dan kada je iPhone 5 ušao u slobodnu prodaju, jedan od najpriznatijih jailbreak developera Grant Paul (kojeg bolje poznajete po nadimku chpwn), na Twitteru je objavio screenshot sa svog novog iPhonea 5 na čijem se Home Screenu šepuri dobra, stara Cydia ikona. Da ne bude zabune, kasnije je iOn1cu potvrdio da je iPhone zaista jailbreakan a cijelu stvar zacementirao je MuscleNerd kada je napravio retweet originalne slike.

OK, uopće ne bi bilo teško Cydia ikonu namontirati na screenshot sa iPhonea 5 ali ne smijemo zaboraviti kako je ovdje ipak riječ o čovjeku koji je zaslužan za tweakove kao što su Infinidock, Infiniboard, Zephyr i mnoge druge. Mnogi su ipak odlučili da ne povjeruju ovoj priči, te su svojim tweetovima pošteno ispeglali chpwna koji je tu pokazao zavidan stepen tolerancije. Prikazao je i screenshot pokrenute Cydiae na uređaju ali i fotku cijelog uređaja na kojem se vrti Cydia te uspješno zapušio usta svima.

Ne smijemo zaboraviti da je ovo tek početak procesa, te da službeno jailbreak rješenje namijenjeno široj javnosti neće biti dostupno još neko vrijeme. S obzirom na količinu uređaja na različim generacijama Apple čipova, vrlo je moguće da jailbreak nećemo vidjeti još mjesecima ali ipak je dobro znati da developeri ne spavaju. Izvještavat ćemo vas o daljnjem razvoju cijele situacije.

  • igor

    svaka mu cast !