Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Twitter News >>> Napokon pronađena rupa koja ce dozvoliti jailbreak svih novih iUređaja na iOS 6 – Update
jailbreak

Napokon pronađena rupa koja ce dozvoliti jailbreak svih novih iUređaja na iOS 6 – Update

UPDATE: Upravo smo saznali da je ovo Fake!

https://twitter.com/MuscleNerd/status/268015823157874690

Zadnji put kada smo dobili jedan bootrom exploit bio je to još LimeRa1n za A4 uređaje a otkrio ga je sada već legendarni GeoHot. Ovakva vrsta exploita zaista se rijetko nalazi jer su oni exploiti koji su vezani direktno za hardware a to im donosi posebnu prednost. Pronađe li se bootrom exploit uređaji koji koriste taj čip moći će se uvijek jailbreakati ako Apple ne promijeni arhitekturu čipa. Čini se da je na pomolu novi bootrom exploit.

POsixninja, jedan od najspretnijih jailbreak developera, tvitnuo je da radi na nečemu što je veće od samog jailbreaka za iPhone 5. Mnogi su se zainteresovali i obasuli ga pitanjima a bilo je i onih koji su počeli da vide crno da jailbreak iPhonea 5. Kasnije je priznao kako je napravio značajan korak pri dobivanju bootrom dumpa i enkripcijskih ključeve za uređaje sa A5/A5X te A6/A6X čipovima.

U praksi će do sada postignuto u mnogome olakšati pronalazak novog bootrom exploita koji će ove uređaje osloboditi lanaca jednom za sva vremena (makar to bio i tethered jailbreak). Sve to pod uslovom da POsixninja uspije dovršiti posao a svi mu držimo fige jer je ovo jedna od najboljih vijesti koje smo pročitali u posljednjih godinu dana (minimalno).

Za početak bi bili zadovoljni i sa dobrim, starim userland exploitom za ove uređaje a o tome, na žalost, ne znamo ništa novog.

UPDATE: Upravo smo saznali da je ovo Fake!

https://twitter.com/MuscleNerd/status/268015823157874690

 • ff

  musclenerd je rekao da je fake

 • c0ppo

  Imam ludi osjecaj da moj iP4s nece vise vidjeti jailbreaka. A samim time isti bi mogao na prodaju, pa si kupim iP4.

  • veddo

   Hahah i ja imam taj osjecaj drug ! :)

   A moglo bi se i sa androidom malo igrati !:)

  • Ma hoce. Ovjek se tako cini pa na kraju izadje. Nis se nebojte.