Sunday, 23 January, 2022
Home >>> Twitter News >>> P0sixninja radi na nečemu većem od jailbreaka?
P0SIXNINJA

P0sixninja radi na nečemu većem od jailbreaka?

Joshua Hill, u jailbreak zajednici poznatiji kao pOsixninja, veoma je cijenjen mladi developer koji je radio na više jailbreaka u posljednjih nekoliko godina. Ubraja se među članove Chronic Dev-Teama koji je baš nedavno najavio kako spremaju novi izgled svog bloga, ali i da imaju jedno iznenađenje za sve nas. Joshua je sinoć na Twitteru dolio ulja na tu informaciju spomenuvši kako radi na nečemu mnogo većem od samog jailbreaka!

Što bi moglo biti veće od jailbreaka? Mnogi su momentalno pomislili da pOsixninja radi na slijedećem bootrom exploitu. Postoji razlog ako niste još čuli za ovaj termin, posljednji bootrom exploit nađen na hardwareskom nivou koji je mogao jailbreakati sve iUređaje (zaključno sa iPhoneom 4 i iPod touchom 4G) bez obzira na firmware izbačen je još davne 2010. godine a njegov pronalazač bio je nitko drugi do GeoHot.

Ipak, mnogo je sumnji da je ovdje riječ o novom bootrom exploitu a sam Hill (logično) nije bio spreman da otkrije još detalja. Rekao je samo kako je u mogućnosti da pribavi potpisan interni firmware sa Appleovih servera. Nagađanja oko toga što bi nam to moglo donijeti su gotovo besmislena. Da li se radi o alatu koji bi nam omogućio da po želji radimo upgrade i downgrade iOSa kako god to želimo, mogućnosti dodatnog prilagođavanja iOSa, bolji alati za developere ili nešto deseto, to nitko ne zna.

 

Ovdje se postavlja i pitanje etičnosti i legalnosti oko pribavljanja Appleovih internih dokumenata i softwarea, pitanja koja bi dodatno mogla zamrsiti i onako komplikovanu situaciju koja prati jailbreak zajednicu od njenih početaka ali se iskreno nadamo kako ovo nije još jedan fake, te da ćemo uskoro znati više detalja. Što vi mislite što bi ovo moglo biti?

 • weske de gamma

  Mozda se radi o nekom generalnom unlock-u…

  • Sone

   Ja sam to cuo jos pre mesec dana! Kao se ocekuje u roku od mesec dana da svi iPhoni mogu da budi simfree! Videcemo… :)

 • DC79

  On tvdi od kad je izašao iOS6 da radi na bootrom exploit-u, pa ništa!