Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Twitter News >>> pod2g ne učestvuje u stvaranju jailbreaka za iOS 6
ios6pwn

pod2g ne učestvuje u stvaranju jailbreaka za iOS 6

Kao i svake godine na vrijeme smo vas upozorili da se držite podalje od iOS-a 6 ukoliko vam je potreban jailbreak. Da je proces stvaranja jailbreaka mukotrpan uvjerili smo i kada je izašao iOS 5 jer untethered rješenje nije ponuđeno mjesecima nakon toga a slično se može ponoviti i ovaj put. Loše vijesti stigle su prije nekoliko dana i to putem Twittera.

pod2g je službeno najavio da neće raditi na jailbreaku za novu generaciju Appleovog iOS-a te da se u potpunosti bacio na svoj posao. Ako niste znali, ovaj developer je jedan od najzaslužnijih za Absinthe jailbreak koji je poslije duge i teške muke omogućio untethered jailbreak za iOS 5. Za dva dana održat će se i WWJC (Worldwide Jailbreak Convention) na kojem će kao govornici nastupiti neka od najvećih imena u jailbreak zajednici pa i sam pod2g. Ne treba očekivati neku značajnu najavu na ovoj konvenciji ali s obzirom koliko će developera dijeliti prostor i vrijeme moguće je da dobiju svakojake ideje koje bi nam svima mogle biti korisne u budućnosti.

Ne treba iz vida izgubiti ni činjenicu da je chpwn jailbreakao iPhone 5 na dan kad ga je dobio u ruke ali je i naglasio da je pravi jailbreak (onaj za javnost) još daleko. Razmišljat ćemo pozitivno i nadati se jailbreaku barem prije zime.

Izvor

Featured image credit: absinthejailbreak.com