Wednesday, 18 May, 2022
Home >>> Twitter News >>> Ryan Petrich ima jailbreakan iPod touch na iOSu 7
ios-7-main-610x250

Ryan Petrich ima jailbreakan iPod touch na iOSu 7

Ni nekoliko tjedana nakon što su developeri u svoje ruke dobili prvu beta verziju iOSa 7 nismo čuli ništa o mogućnostima jailbreakanja novog firmware, što je čudno. Developeri se obično vole hvaliti takvim stvarima te u roku od nekoliko dana objave da su uspjeli jailbreakati novi iOS (mada su te metode daleko od pravog jailbreaka koji poznajemo, čitaj – failbreak). Ovaj put čekanje je trajalo sve do prošle noći a šutnju je prekinuo Ryan Petrich.

Petricha poznajemo kao developera nekih od najuspješnijih Cydia tweakova kao što su Activator, DisplayRecorder ili FullForce. Ryan se odlučio sinoć na Twitteru objaviti screenshot sa svog jailbreakanog iPod toucha koji radi na iOS 7 beta firmwareu. Nije bilo dodatnih pojašnjenja, samo potvrda o greški koju je Activator bacio pri pokušaju pokretanja što nije neobično jer poznati tweak još nije testiran kako spada na novom OSu.

ryanios7jailbreak

iOS 7 nedvojbeno donosi značajne promjene a to znači i dodatno pooštravanje sigurnosnih mjera. Igra je to mačke i miša koju developeri i Apple igraju svake godine kada strepimo za budućnost jailbreaka. Koliko god on bio koristan naprednim korisnicima svaki jailbreak se oslanja na sigurnosne propuste u operativnom sustavu koje Appleovci, logično, žele ukloniti i zaštiti svoje kupce. Kada ćemo moći jailbreakati iOS 7 na svojim uređajima zapisano je u zvijezdama. Imate li još nade u budućnost jailbreaka?

 

 • pavaroti

  nema brete ni potrebe za tim jailbreakom na iOS-7, a iOS je ionako bolji i stabilniji bez jailbreaka, bez obzira kakav on bio… Ne očekujem jailbreak za iOS-7, niti ću ga raditi i kada izađe.

  • marko

   daj mi ispricaj kako ono mozes skinut stvari s interneta ili poslat mailom neki file koji nije slika ili voice memo? ili kako mozes promijenit ringtone na normalnu pjesmu duzu od 30 sec bez jailbreaka? ovo su retoricka pitanja naravno…

  • c0ppo

   Tebi ne treba, dakle nikom ne treba? Odlicna logika :)

   • pavaroti

    Tebi treba, dakle svima treba? Odlična logika :)

    • c0ppo

     Niti sam rekao da meni treba, niti sam rekao da svima treba. Gdje si to procitao?

     • pavaroti

      Ni ja nisam rekao da ne treba nikome, ako meni ne treba. Nije loše da izađe jailbreak, a naravno, hoće ubrzo čim bude final release iOS 7. Uradio bih jailbreak samo zbog navigacije na iphone, koja je poprilično skupa, stoga jailbreak nije loše…

     • Sto su se svi naostrili. Mora da je ponedeljak :)

     • p0sixninja_Cro

      A znači tebi nije problem kupiti 200 aplikacija po 2-6$? Pa daj mi onda svoj račun, ja ću preko njega kupiti sve što mi treba i ne treba mi JailBreak! ;)

 • Carlo

  iOS 7 je bolji od iOS-a 6,ali svi znamo da ce jailbreak izaci a ja cu svoj iPhone jailbreakati prvenstveno da mogu vratit stare ikone

 • AppleMaster

  Po citavom internetu sam trazio,da li ce iPhone 5S, imati WI-FI charging odnosno bezicno punjenje,mislim da bi to za apple bio pravi pogodak i ujedno poraz konkurencije. E sad je pitanje da li smo mi od toga daleko,ili ipak postoji mogucnost da se to ugradi u naredni iPhone,mislim da bi to bio najpopularniji iPhone ikada.