Saturday, 24 October, 2020
Home >>> Unlock >>> Kako dekodirati iPhone 4 i iPhone 3GS na iOS 6.0.1
iOS-6-unlock

Kako dekodirati iPhone 4 i iPhone 3GS na iOS 6.0.1

Kao što znate, prije tjedan dana je izašao iOS 6.0.1, koji je popravio većinu bugova u originalnom iOS 6 firmwareu. Ubrzo nakon toga poznati hacker, iH8Sn0w je izbacio inačicu Sn0wBreeze jailbreak alata, koja vam omogućava da ažurirate i jailbreakate iUređaj na iOS 6.0.1 bez podizanja basebanda.

Što je tethered jailbreak?
Što je baseband?

Već tada smo vas upozorili da ne podižete firmware, ako vam je potreban unlock, zato što tada još nije postojalo unlock riješenje za iOS 6.0.1.  Danas je UltraSn0w Fixer tweak, službeno updatean za iOS 6.0.1.

Ovdje ćemo vam pokazati kako da otključate iPhone 3GS/4 s iOS 6.0.1 na određenim starijim basebandima, iako još nije izašao pravi UltraSn0w unlock za iOS6.

Još uvijek nema informacija kada će izaći službeni UltraSn0w za iOS 6 od strane iPhone Dev Teama.

Imate li jedan od ovih basebanda, sada možete otključati iPhone i prije nego što je UltraSn0w updatean za iOS 6.0.1:

 • 01.59.00
 • 04.26.08
 • 05.11.07
 • 05.13.04
 • 05.12.01
 • 06.15.00
Niste li na jedom od ovih basebanda, onda ova metoda neće raditi za vas. Ukoliko vas zanima kako možete otključati svoj uređaj, pogledajte naše unlock upute za vaš uređaj.

Kako otključati iPhone 3GS/4 putem Ultrasn0w Fixer za 6.x:

Ako nastavite pratiti ove upute, mi pretpostavljamo da ste već ažurirali i jailbreakali iPhone na iOS 6.0.1 bez podizanja basebanda.

Korak 1: Odite u Cydiau i instalirajte UltraSn0w. UltraSn0w će se instalirati, ali neće raditi s iOS 6.0.1. To je ok.

Korak 2: Nakon reboota, ponovno odite u Cydiau i dodajte ovaj repo, ako ga već nemate: http://repo.iparelhos.com

Kako dodati repu source u Cydiau?

Korak 3: Nakon što se repo doda, te se svi paketi obnove potražite i instalirajte “Ultrasn0w Fixer for 6.X

On će vam, kao što i samo ime kaže, popraviti instalaciju UltraSn0wa, tako da radi s iOS 6.0.1 te otključati (dekodirati) telefon.

To vam je to, sada imate otključani iPhone, na jednom od gore navedenih basebanda i iOS 6.0.1.

Ne uspije li vam iz prve, probajte izvaditi SIM par puta ili ugasiti/upaliti telefon.

 • Robee

  Super, jos samo da izadje JB za iPad 2…slucajmo napravio update, misleci da mi je spojen iPhone i sada imam neupotrebljiv iPad :(((( dodje mi da ga prodam…

 • Dado

  Bok,imam iphone 3gs na ios-u 6.0.1 pa me zanima kako ga otkljucat i sto to uopce znaci i hoceli stetiti mobitelu i kolko ce baterija trajati

 • Edo

  Kako otkljucati iphone 4 ios 6.0.1. Bb 04.12.01

 • Andrej

  Pozdrav, imam iphone4 zaključan na švicarsku mrežu Orange. I radio mi je bez sim kartice kad sam ga kupio. Međutim,ja sam otišao na postavke i otišao na ¨izbriši sav sadržaj i postavke¨, te kad sam ga upalio traži mi orginalan sim i nemogu ga nikako upalit barem da mi radi bez SIM-a… pokušavao sam ga aktivirati bez SIM-a no bezuspješno. iPhone ima iOS 6.01. , te modem firmware 04.12.02. (nisam 100% siguran pošto nemogu aktivirat iPhone i otić u postavke,ali se sjećam), pa Vas molim za pomoć kako da ga aktiviram bez originalnog SIM-a ! Hvala

 • iman iphone 3gs ios 6.0.1 baseband 06.15.00 napravio sam sve korake koje ste napisali i neželi mi se unlockat..samo stoji gori u vrhu traženje i nakon nekog vremena se makne i piše nema usluge

  • Ne uspije li vam iz prve, probajte izvaditi SIM par puta ili ugasiti/upaliti telefon. Ponekad treba sve uraditi ponovo. Ne zaboravite da hackate iPhone koji nije predvidjen da radi na tom basebadnu ni sa vasom mrezom.

 • Anis

  Pozdrav
  iphone 4, Baseband 04.12.01 iOS 5.1 swisscom mreza kako da ga otkljucam ?

  Lp

 • M1611

  Iphone 3gs je otključan na vip a u i tunesu pokazuje da kartica nije podržana što da radim

 • M1611

  otključan pomoču ultrasn0wa i fixa

 • M1611

  iphone 3gs 05.11.07 tvornički zakljucan na t-mobile.Napravljen jailbreak (snowbreeze 2.9.7) sa ios 5.1.1 na ios 6.01 old bootrom custom bez podizanja basebanda otključan sa ultrasnow i ultrasnow fixom na vip hr telefon uredno radi ali kad se spoji sa itunesom (zadnja verzija) u itunesu pokazuje da kartica nije podržana te da stavim orginalnu koje nemam jer sam oduvijek na vipu i nikad nisam imao nikakvih problema nakon jailbreaka na prijašnje ios 3.xx, 4.xx, 5.xx sa itunesima tj uvijek mi je nakon unlocka prepozao karticu.Što da napravim???

 • Tony

  Imam iphone 3gs 4.1 baseband 6.15.00 Opet mi se nije otkljucao sta da radim ? hvala

  • Pa instaliraj ultrasn0w. Ako ti ne uspije is prve, probaj ponovo. Izvadi sim, vrati ga, restart i tako to. Mora moci.

 • Amer

  hghg

 • Amer

  Kad se otprilike ocekuje untetheed JB za 6.0.1??

 • naser

  imam iphone 4s a nemogu da ga dekodiram jer mi je na operatoru orange :D Hvala

 • Ja nisam testirao sa tom konfiruracijom ali bi trebalo moci. Medjutim nemas untethered jb za iOS 6.0.1. Radje pricekaj dok izadje iOS 6.1 i novi jb. Ili ga digni na 5.1.1

  • Amer

   Od novijih imam ios-a imam shsh za 5.0.1, 5.1, 6.0.1
   Zanima me da li ce uopste biti untethered za 6.0.1, posto vidim objavili su untethered Jb za ios 6.

   • trebalo bi biti ako ne bice za iOS 6.1 i uvjek ga mozes podici na taj ioS . http://www.omizio.com/jailbreak/napokon-sluzbene-potvrdeno-untethered-ios-6-jailbreak-je-spreman/

    • Amer

     Cek to znaci iako nemam shsh mogu ici na ios 6.1 i raditi JB ???

     • ??? Nisam siguran da se razumijemo. iOS 6.1 nije jos izasao, niti postoji jb. Kada izadje mozes update na njega. SHSH blobovi sluze za downgrade. Upgrade na najnoviji iOS uvjek mozes uraditi.

     • Amer

      Sad se razumijemo hehe, ovo nisam znao da shsh sluze samo sa downgrade.
      Znaam da 6.1 nije izasao zadnji je 6.0.1 valjda.
      Znaci ja mogu kad izadje npr ios 6.1 uraditi update i Jb.
      Hvala

 • milan

  imam iphone 4 bb 4.12.02 ios 6.0.1 i ne mogu da ga otkljucam molim vas pomozite mi..
  hvala unapred

 • Gogy

  Poštovanje,
  kupio sam iPhone 4, baseband 4.12.01, iOS 5.1.1 i odlučio sam napraviti unlock. Prije toga sam imao iPhone 3gs i radio sam unlock, tako da imam iskustva u tome. Nakon surfanja i proučavanja basebandova o iPhone 4, shvatio sam da se 4.12.01 ne može unlockat, osim tvornički. Sad me zanima, ja mogu napraviti downgrade ili upgrade na neki od basebandova koji se mogu otključat ultrasn0wom.

 • cagy

  pozdrav .. imam iphone 4s, kupljen u njemackoj, zakljucan na njemacki t-mobile, mobitel je upaljen, probao sam t-mobile hr i promijenilo mi se u opisu mobitela da je sada zakljucan na t-mobile hr 13.0, ali nije mi prihvatio karticu od t-mobile, ja sam napravio sam svoju odrezo sam proslu i veliki je cip pa nije radila, jeli mozda znate jeli ce radit sa pravom karticom ili nekako drugacije da se odkodira?

 • Egon G.

  Može pomoć? Već par dana se mučim kako bih otključao iPhone 3GS koji je nabavljen iz UK ( zaključan na O2 ). Mobitel je bio na iOS 4 i prepoznao je moj ‘bonbon SIM’ te sam ga mogao koristiti u mreži. U neznanju sam putem iTunes-a upgrade-o iOS na verziju 6.0.1 i uslijedili su problemi :) Nisam ga mogao aktivirati i nije prepoznao SIM ( Traženje… ). Počeo sam čitati o jailbreaku, basebandu, Cydii i bacio se na posao. Jailbreak-o sam ga sa sn0wbreezom (instal Cydia) i pomoću iExplorer 3 obrisao ‘Setup’ direktorij što mi je omogućilo da preskočim aktivaciju no i dalje nije prepoznao SIM. Potom sam doznao da treba baseband downgrade-at sa 06.15 (što sam učinio sa redsn0w 15b2 i IPSW verzija 6.0 jerbo IPSW 6.01 redsn0w ne može koristit), i sad je baseband na 05.13.04. U Cydii sam potom instalirao ultrasn0w i njegov fixer (prvo fixer pa sam ultrasn0w). Na kraju cijele priče mobitel je počeo izbacivati poruke o prisutnosti (traži da upišem PIN) i odsutnosti SIM kartice ( nije samo Traženje.. ili nema usluge) no i dalje izgleda zaključan jer nemam usluge. U čemu sam pogriješio? :D

 • lisica

  pozdrav. pitanje, svaki iphone 3gs 6.0.1 sa 6.15 modemom koji sam dekodirao i koji radi normalno na sve kartice, kada se ugasi i upali, kaze nema usluge dok ne napravim “just boot” te mreza opet proradi. ima li nacina da se ovo izbjegne i da mreza normalno radi nakon svakog paljenja?

 • Pozdrav!

  Imam iphone 3GS ios 6.1.3 i baseband 05.16.08. Kojom metodom mogu napraviti unlock? Hvala!