Monday, 16 May, 2022
Home >>> Unlock >>> Otključajte iPhone 4, baseband 02.10.04 i 03.10.01 preko Sim Interposera – Update
SIM-Interposer

Otključajte iPhone 4, baseband 02.10.04 i 03.10.01 preko Sim Interposera – Update

Prije tri dana smo saznali novost o novom načinu otključavanja iPhonea preko EEPROM Chipa. Ova metoda funkcionira na način sličan Turbo Sim karticama koja je otključavala originalni iPhone 2G 2008. Radi se o hardware/software kombinaciji oključavanja koja koristi Emergency Dialer za hitne pozive i preko njega otključava iPhone. Gevey, kompanija koja nam je donijela originalni Turbo Sim, sada je napravila Sim Interposer i uspješno otključala dva do sada zaključana basebanda za iPhone 4.

Originalna vijest je došla do nas sa jako lošim videom sa YouTube-a i zvučala je lažno, tako da nismo do sada ni pisali o tome. Međutim, Američki Blog Redmond Pie je potvrdio da ova metoda radi za otključavanje 2.10.04 i 3.10.01 basebandova i da su neki korisnici uspjeli otključati iPhone 4 i koristiti ga na Američkoj T-mobile mreži koja nije zvanični iPhone zastupnik.

Proces je prilično jednostavan. Morate kupiti Sim Interposer, staviti sim karticu u njega i ubaciti ga u iPhone.

Nakon što iPhone dojavi “invalid sim”, morate napraviti hitni poziv (Emergency Call) tako sto ukucate 112 preko iPhone-a i napravite poziv. Nakon što se poziv konektira na mrežu, morate spustiti slušalicu u roku od dvije sekunde. Nakon toga morate upaliti te odmah ugasiti airplane mode.

Nakon par sekundi iPhone će vam registrovati vašu mrežu i onda možete praviti pozive sa otključanim simom.

Za sada ne znamo da li ova metoda radi u našim krajevima, sa nasim operaterima, mada smatramo da postoji mogućnost da normalno funkcionira. Također se ne zna da li je ova metoda otključavanja uopće legalna. Čip se može naći na netu ili preko Ebay-a ali košta 80$. No ako vam iPhone stoji u ladici već duže vrijeme zaključan, možda bi se i isplatilo kupiti Sim Interposer.

Što mislite? Da li se ovo isplati kupovati? Da li ga je neko već kupio i isprobao? Ako jeste, javite nam da li funkcionira na našim mrežama.

Na ovom videu možete vidjeti Sim Interposer u akciji:

UPDATE:

Muscle Nerd je upozorio kupce Sim Interposera da je ova sim kartica ilegalna u Americi a vjerovatno i u ostalim zemljama posto ilegalno zove broj za hitnu sluzbu.

UPDATE 2:

Potvrdjeno da Sim Interposer radi i sa iOS 4.3 baseband 04.10.01 za iPhone 4.

 • Stevica Posao

  Preskupo!

 • tomo100brt

  Mi svi znamo što je u Hrvatskoj hitni poziv 112. Samo me zanima hoće li njima zazvonit. Po ovom videu ne bi trebalo. I koliko vidim još je ovo nesigurno, a dat toliko za nešto što nije sigurno radi li nije ugodno.

 • rttr

  jel moze ta kartica otkljecan vise uredaja ? Il se samo jednom moze iskoristit

  • Anonymous

   Ako uređaj izgubi mrežu ili se ugasi moraš opet proći kroz cijeli proces. Da bi otključavanje radilo imposer mora biti svo vrijeme u uređaju znači koristi ga samo jedan telefon.

 • Usb 121

  svi zaboravili 3gs :((

 • Aladin Bilalagic

  Preskupo,fabricko otkljucavanje kosta 160km xD

  • a gdje to? bolje platit i koristit iphone,nego ovako..kupi prašinu

 • gdje se moze fabricki otkljucati za 160 km

 • Rade

  I mene zanima di se to fabricki otkljucava ???

 • Nlikter

  da, to i mene zania

 • Info

  Kupio sam Gevey (228 kn sa poštarinom)
  Dakle, sve radi kako treba.Samo…par savjeta.Gevey dobijete sa adapterom i njegovim nosačem ( isto kao original nosač iphone 4 samo prilagođen za adpter ).Mini sim card morate malo zarezati(!) da bi “legla” na gevey adapter.Malo sam ostao kada sam vidio da se mora rezati…
  Nadalje, ugasite Iph4, PAŽLJIVO umetnite nosač geveya i karticu ( dosta je usko kda se sve složi jedno na drugo)gevey vam OSTAJE u iph.
  Palite Iph, i kada se upali dobijete obavjest(koja vam objašnjava što trebate učiniti pa je pročitajte)…kliknite accept.Čekate 15 tak sekundi…i onda okrenete 112 i doslovce nakon 1,5/2 sec prekinite poziv ( nemojte čekati da vam se jave iz centra 112 jer za to NEMA potrebe!!!!)
  E sada vam Iph daje obavjest o nevažećem sim-u..zanemarite i odite na airplane mode…upalite ga i brojite do 50 tak sekundi…tijekom toga dobijete još neku obavijest o sim erroru ili sl…zanemari….i nakon odbrojavanja, prebacite se iz airplane mode na normalu.još će vam gore na indikatoru signala pisati error ili nvažeći sim…zanemar…signal polako dolazi…i dođe i to je to.
  Sada imte unlockan iph…ali kod svakog restarta/rebooth ponovite proceduru.Ma, bolje i to nego da mi iph4 stoji u ladici i skuplja prašinu!!
  Postavke -mms/3g/edge – morate unjeti manualno ( možda vam neće odmah raditi ali nako par sati hoće sigurno – meni je proradilo.Kako i postavke govorne pošte!!

  Eto to je to.Pozz svima.

  • Tino_muratovic

   Ej frende di si narucio karticu ako mogu saznat i cijenu s postarinom i svime koliko dode :))

   • Darko Vančina

    Gevey sim mozes nabaviti u iOprema.com po cijeni od 199,00 kn.