Sunday, 19 September, 2021
Home >>> Apple >>> iOS >>> Čišćenjem Safari Offline Reading List (Popis za čitanje) možete osloboditi dodatni prostor na svom iUređaju
Safari-Reading-List

Čišćenjem Safari Offline Reading List (Popis za čitanje) možete osloboditi dodatni prostor na svom iUređaju

Koliko često koristite Safari Popis za čitanje (Offline Reading List)? Ova zgodna opcija predstavljena još sa iOS 5 omogućuje vam da sačuvate web stranice za poslije kada budete imali vremena da čitate. Nudi funkcionalnost sličnu servisima Instapaper ili Pocket samo što je ugrađena direktno u Safari.

Problem nastaje kada se u cache-u nalazi dosta stranica bogatog sadržaja te one počnu oduzimati značajan prostor na limitiranoj memoriji vašeg iPhonea ili iPada. Danas ćemo vam pokazati kako očistiti cache ove funkcije.

Otvorite Postavke aplikaciju pa otvorite slijedeće: Općenito > Uporaba; sačekajte dok iOS izračuna iskorišteni prostor.

 1. Pronađite Safari na listi i tapnite na njega. Otvorit će vam se pregled potrošene memorije na povijest surfanja, podatke i popis za čitanje.
 2. Tapnite na gumb Uredi u gornjem desnom uglu
 3. Pored opcije “Popis za čitanje” pojavit će se poznati crveni kružić na koji takođe trebate tapnuti a onda i na opciju “Izbriši.”

Safari-Reading-List-clearing-cache-004

 

I to je to. Oni zaboravni na ovaj način mogu osloboditi i nekoliko stotina megabajta prostora na svom uređaju. Koliko ste prostora vi dobili?

 

 

Story and image credits: iDownloadBlog

 • Ninkovic Danko

  0.2 kb

  • Uf. Meni točno 352 MB. :)—
   Sent from Mailbox