Tuesday, 19 January, 2021
Home >>> Cydia >>> Cydia – kako dodati još source-va, tema, igrica i hack-ova?
New Cydia look

Cydia – kako dodati još source-va, tema, igrica i hack-ova?

O ovoj temi smo već pisali na našem blogu, jer se dosta vas javljalo nakon tutorijala da određene aplikacije ne mogu pronaći na Cydia. Riješenje je naravno bilo jednostavno: niste imali određeni source preme repo-u dodat u Cydia, te vam Cydia nije mogla pronaći određenu aplikaciju jer je nije ni imala u sebi. Za sve one kojima je promakao post Kako dodati repo source u Cydia može se podsjetiti ovdje. Sada kada ste se uspješno podsjetili možemo nastaviti dalje.

Naravno jasno vam je da za sam start dodavanja repo-a i source-va neophodno imati jailbreak-an iPhone, te instaliranu Cydia-u. ako do sada niste jailbreak-ali vaš iPhone možda je sada pravo vrijeme da to napravite. Mali podsjetnik za sve one neodlučne, sa konkretnim stvarima koje dobijate jailbreak-om vašeg iPhonea, nalazi se ovdje.

Želim vam napomenuti da ovi source-vi o kojima ćemo dalje u tutorijalu pricati spadaju u onu grupu koja je podržana od strane Cydia i totalno legalna, te time sa sigurnošću njihov sadržaj neće nanjeti nikakvu štetu vašem iPhone-u. Kao što znate postoji mnogo source-va koje sama Cydia ne preporučuje, te za takve ne može garantirati da li su sigurni za rad vašeg mobitela. Naime, ako je nepoznat repo source nitko vam ne može garantirati da se u njemu ne nalazi potencijalno škodljiv software za vaš iPhone.

Još jedna prednost ovih sourceva o kojima pišem je u tome što se sami integriraju u Cydia paket, te ih ne trebate naknadno ručno upisivati.

Otvorite Cydia-u, te će te na njenom Home screenu tapnuti na  More Packages sources:

Cydia source

Zatim će vam se ponuditi idući zaslon, kojim ćete scroll-ati na dolje da bi prelistali sve ponuđene source-ve:

Cydia sourceCydia source

Tapnite naravno na željeni source, a zatim na install u gornjem desnom kutu i source vam se sam integrirati u Cydia-u.

Želim vam napomenuti da prije nego dodate source pročitate njegov opis, pa onda idete instalirati jer ima dosta source-va koji su samo jezička podrška za određena govorna područija, te vam kao takvi sigurno ne trebaju na vašem iPhone-u. Naravno isto kako ste dodali svaki od ovih source-va, kasnije ga možete i ukloniti iz Cydia-e da vam nepotrebni paketi ne bi usporavali rad Cydia-e. Postupak uklanjanja sourceva iz Cydia je sasvim jednostavan, odite na opciju Manage, a zatim na srednju opciju na zaslonu koja nosi naziv Source. Otvorit će vam se zaslon sa spiskom svih source-va, kako onih koji dolaze u paketu sa Cydia, tako i onih koji ste vi dodali.

 

Tapnite na Edit u gornjrm desnom kutu, te onda odaberite source koji želite izbrisat. Brisanje se vrši kao i brisanje bilo kojeg drugog sadržaja u iPhone-u, kao npr. SMS poruka, uz napomenu da morate brisati jedan po jedan source.

Cydia source

Moja preporuka je da sve source-ve u Cydia koji vam nisu potrebni obrišete jer vam učitavanje nepotrebnog sadržaja može samo usporiti rad Cydia.

Kao i uvjek do sada nadam se da smo vam pomogli, te time učinili upotrebu vašeg iPhone-a lakšom. Ako djelite naše mišljenje ne propustite nas like-ti nas na Facebook-u i Twitter-u te nas time približiti što većem broju ljudi kojima je iPhone i Apple postao dio svakodnevice.

  • kile

    Odlično! Ovo je definitivno trebalo jer smo dosta spominjali razne source-eve.