Friday, 20 May, 2022
Home >>> Cydia >>> Kako popraviti bijelu Cydia ikonu – Cydia upgrade
New Cydia look

Kako popraviti bijelu Cydia ikonu – Cydia upgrade

Za sve vas koji ste svojom voljom ili pak slučajnim klikom podigli svoj iOS na 4.2.1 evo tutorijala kako da upgrade svoju novu Cydia-u. Kao što znamo ovisno o bootrom-u i modelu iPhone dosta vas se javilo sa konkretnim problemima u kontekstu od toga da je ikona Cydia totalno bijela ili da ima bug-ove i ne radi. Zato sam se odlučio spremiti vam tutorijal kako ćete upgrade svoju Cydia-u na iOS 4.2.1.

Naravno ponovno vam moram napomenuti da za ovaj korak morate imati jailbreak-an iPhone i iOS 4.2.1.

Također vam želim napomenuti da prije nego se upustite u ovo moja preporuka je da backup staru Cydia-u pomoću iPhone browsera jer ako išta krene po zlu možete se bez problema vratiti na staro. Sve što radite radite na sopstvenu odgovornost te blog Omizio ne odgovara za eventualno nastalu štetu na vašim uređajima, što ne znači da vam ne stojimo na raspoplaganju za bilo kakav nastali problem te ćemo biti sa vama do riješenja istoga.

Za ovaj upgrade trebat će vam Safari download manager:

Safari download manager

kojeg ćete naći u Cydia i instalirati kao i sve aplikacije do sada.

Te će vam također trebati iFile koji se isto nalazi u Cydia-i:

iFile

Nakon što ste pribavili ove dvije stvari, a većina vas ih je pretpostavljam imala već instaliran na svom iPhone-u, možemo preći na upgrade Cydia.

Ovim upgrade-om dobit ćete dosta bržu i funkcionalniju Cydia-u bez bug-ova

KORAK 1 : Download-ujte fajl NEW CYDIA sa svoga iPhone-a.

U ovom koraku je najbitnija stvar da ovaj download uradite sa svoga iPhona. Znači otvorite safari i idite na gore dati link i kliknite download fajla. Zato vam je bitan Safari download manager jer će vam on downloadovati dati fajl i pospremiti ga u folder koji je sam napravio.

New Cydia

KORAK 2: Nakon uspješnog downloada kliknite na OTVORI KORISTEĆI iFile.

New Cydia

Naravno idite na Instaliraj i to bi trebalo biti to. Nakon cijelog procesa idite na reboot device i nakon ponovnog paljenja imate instaliranu novu Cydia-u bez bug-ova za iOS 4.2.1.

Reboot

Da bi bili sigurni da ste instalirali uspiješno novu Cydia-u otvorite istu  te u samom dnu Home page u Cydia pogledajte verziju Cydia-je koju imate.

Nova verzija bi trebala biti 1.0.3366-1. Ako je onda ste uspješno odradili upgrade, ako pak nije ponovite cijeli proces ponovno jer ste očigledno negdje pogrešili.

Cydia Home

Nakon cijelog uspješno obavljenog procesa uživajte u svojoj novoj Cydia, te njenoj brzini i boljim performansama.

Za sva dodatna pitanja obratite nam se u komentarima ispod posta.

Naravno možete nas pratiti i putem Facebook-a ili Twitter-a @omizio

 • iKyzo

  Moze li ovo na iOS 4.1?

  • bionda_015

   Na iOS 4.1 nije tethered jailbreak, te samim tim nije ni bijela ikona Cydia. Tako da ti ovo ne treba na 4.1. Ako ti je pak ikona bijela, onda ti jailbreak nije prošao dobro.
   Pozzz…
   ;-)))
   Omizio team
   B

   • iKyzo

    Ma joj moj bed nisam se dobro izjasnio, mislio sam dali se moze napraviti upgrade cydie na ios 4.1 posto je tu jos stara verzija a samo se prica o upgrade-u za 4.2.1 :/ i evo za ostale koji ne znaju moze, samo pratite ovaj toturial i imat ce te poboljsanu cydiu na 4.1:)))