Saturday, 21 May, 2022
Home >>> Ostalo >>> Facebook >>> Da li vam netko ilegalno ulazi na Facebook administraciju? Evo kako ih spriječiti.
facebook-sessions

Da li vam netko ilegalno ulazi na Facebook administraciju? Evo kako ih spriječiti.

U zadnjih par dana dobili smo par upita o sigurnosti Facebooka, te o mogućnostima drugih da vas špijuniraju tako što uđu u vaš profil. Iako Facebook koristi sigurne servere te su vam za upad u nečiji profil potrebni korisničko ime i lozinka, to ne znači da je nemoguće ući nekome u profil i pratiti njihove privatne poruke ili slati spam poruke drugima. 
 
Ovdje vam nećemo pokazati kako da provalite u nečiji Facebook račun već kako da provjerite da li vas netko špijunira putem iPhone ili iPad Facebook aplikacije. 
 
Siguran sam da su mnogi od vas čačkali po različitim postavkama Facebook aplikacije te da možda već i znaju za ovo, ali ako još ne znate, ovo bi vam moglo pomoći. 
 
No, krenimo redom:
  • Otvorite Facebook App na iUređaju
  • Kliknite na “More” u donjem desnom kutu
  • Pri dnu sljedećeg zaslona nađite i kliknite na Account Settings gumb
  • Kliknite na Security
  • I na kraju na Active Sessions.
sessions-1 Sessions-2 
Tu možete vidjeti sve aktivne sesije za vaš Facebook račun. Uključujući datum kada je napravljen zadnji login, lokacija logina, vrsta uređaja (kao Mac, PC, iPhone itd) te ime uređaja. 
 
Naravno, provjerite aktivne sesije te vidite ako vam je nešto sumnjivo. Ako jeste imate opciju da zatvorite aktivnu sesiju. Naravno, ako vidite da vam netko stalno koristi Facebook što za špijuniranje, što za slanje spam poruka najbolje bi vam bilo da promjenite lozinku a vjerovatno i da skenirate računalo za kojekave viruse koji bi vam mogli krasti lozinke. 
 
Iskreno se nadamo da nećete imati problema ali bolje je provjeriti za svaki slučaj. 
Source: iMore.com