Sunday, 25 October, 2020
Home >>> Tutoriali >>> Google Mape – Kako ih spriječiti da prate vaše lokacije i prikupljaju podatke?
google-maps

Google Mape – Kako ih spriječiti da prate vaše lokacije i prikupljaju podatke?

Sigurno ste već vidjeli da su Google Mape od danas na ponovo dostupne App Storeu. Nakon testiranja naše uredništvo zaključilo je kako nova aplikacija aplikacija radi prilično brzo, ne usporava uređaj te koristi jako lijep user interface koji smo već vidjeli u akciji u novoj Gmail i YouTube aplikaciji. Google Maps aplikacija dolazi da “spasi” sve korisnike iOSa 6 koji nisu bili zadovoljni Apple Mapama a sami tvorci aplikacije govore kako je inačica za iPhoneu puno bolja nego njen pandam na Androidu.

Dakle, riječ je o jednoj odličnoj aplikaciji koja nudi vrhunsku uslugu ali ima i jednu manu. Google Mape će, ako im to ne zabranite, po automatizmu skupljati vaše podatke i pratiti lokacije koje ste posjetili. Nakon prvog pokretanja aplikacija će vas, ipak, upitati da li to želite ali u uzbuđenju je uvijek lako preskočiti te uvodne korake. Ako ste greškom tada odabrali da želite da vas Google prati, sada ćemo vam pokazati kako to možete “ručno” ugasiti u postavkama aplikacije. Krenimo:

Da bi napravili podešenja objašnjena u nastavku morate u Google Maps aplikaciju biti logovani sa svojim Google (Gmail) nalogom.

1.     Instalirajte novu Google Maps aplikaciju i pokrenite je na vašem iUređaju.
2.     Tapnite na “Profile” opciju u gornjem desnom uglu zaslona a zatim odaberite “Settings” koja će se pojaviti na istom mjestu kao prethodna.

3.     Sada odaberite opciju “About, terms & privacy” (nalazi skroz na dnu menija) a onda tapnite na “Terms & privacy” opciju.

4.     Slijedeće trebate tapnuti na opciju”Location data collection” te isključiti istoimenu opciju koja vam se pojavila.

Priznajemo, Google prilično zakopao ovu opciju u postavkama aplikacije, ali ako ne želite da vas se “gleda preko ramena” morat ćete odraditi gore navedene korake. Kako vam se dopada Google Maps aplikacija do sada?

Izvor: Redmond Pie

 • rene

  Mape su bolje od postojećih na iOS6. Hvala na ovom uputstvu.

 • Обилић

  Стварно добра апликација, функционише без активирања ви-фиа…

 • Senn

  Kako instalireti Google maps na iOS6 kad nije dosgupan u hrvatskom Storeu?

  • Pa sa USA storea. Imas upute na blogu kako promjeniti sa HR storea na US store.

   • robin

    Može link za upute?