Friday, 23 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> iOS 8 – Kako prilagoditi ili sakriti kontakte prikazane u App Switcheru
iOS-8-contacts-switcher

iOS 8 – Kako prilagoditi ili sakriti kontakte prikazane u App Switcheru

Jedna od novih značajki predstavljenih sa iOS 8 je i prikazivanje kratica za pojedine kontakte u App Switcheru. Cilj je, naravno, imati brži pristup često kontaktiranim stavkama iz imenika mada pojedinim, pa tako i autoru ovog teksta, izbor App Switchera za ovakav zadatak baš i nije najlogičniji potez.

Po defaultu u App Switcheru su prikazani kontakti s kojima ste komunicirali u posljednje vrijeme. Ako želite da se tu nađu vaši omiljeni kontakti (favorites), ili želite u potpunosti isključiti prikaz kontakata u Switcheru, opcija za to je zakopana u samom iOSu. To se može učiniti ovako:

 1. Pokrenite Settings aplikaciju te se zaputite na odjeljak Mail, Contacts, Calendars
 2. Potražite Contacts sekciju
 3. Ovdje odaberite opciju Show in App Switcher
 4. Tu su opcije Favorites (omiljeni kontakti) i Recents (kontaktirani u zadnje vrijeme). Za prikaz odaberite kategoriju koju želite a isključivanjem obe kategorije kontakti se više neće prikazivati u App Switcheru.

Naravno, ove opcije uvijek možete paliti/gasiti po želji. Šteta što Apple bar nije uveo opciju ručnog biranja kontakata za prikaz na ovom mjestu.

 • apple fan

  Dodas u favorite koje zelis u app switcheru pa ipak postoji mogucnbost “rucnog” podesavanja :)

 • GG

  Kako na čitavom zaslonu (5s) dobijem sliku pozivatelja, a ne mali kružić u gornjem desnom kutu?

 • Jadran

  Slika pozivatelja ne mora biti u favoritima. Može je imati svaki pozivatelj. Ono što je bitno kod iOS 8 odnosno iOS 8.2.0 jeste da postojeću sliku skinete i ponovo je postavite ili neku drugu koju imate. Naravno kliknete na uredi i tek tada će se po pozivu pozivatelja pokazati slika na cijelom displeju :)

 • Termo Bek

  Kupio sam iPhone 6, ali me cijelo vrijeme muči problem oko kontakata….i to zašto je prikaz kad me neko zove samo mala okrugla slika a ne po cijelom ekranu kao što je bilo prije…..što bih trebao napraviti da bude cijela slika????unaprijed se zahvaljujem na odgovoru…