Monday, 16 May, 2022
Home >>> Apple >>> iTunes >>> Kako besplatno napraviti iPhone ringtone od bilo koje pjesme putem iTunesa
iphone-5-ringtone

Kako besplatno napraviti iPhone ringtone od bilo koje pjesme putem iTunesa

Iako smo i ranije pisali o ringtonovima za iPhone te o programima kao DiskAid i iFunBox te o jailbreak aplikacijama kao AnyRing i UnlimTones koji vam daju besplatne ringtonove ili mogućnost pravljenja ringtonova, dosta vas se još uvijek pita kako napraviti svoje vlastite ringtonove od mp3 pjesama putem iTunesa.

Danas ćemo vam pokazati kako da besplatno napravite ringtone za vas iPhone putem iTunesa 11.

Upute rade na Windowsima i na Macu te se mogu koristiti na iOS-u 5,6, i 7.

No krenimo redom. Prije svega otvorite iTunes 11 i spojite iUređaj putem USB kabla.

Screen Shot 2013-07-14 at 9.34.32 PM

Odite u iTunes menu te na preferences i pod general tabom kliknite na Tones opciju. Nakon toga kliknite na Import Settings i namjestite sve opcije kao na slici. Ovo morate uraditi samo prvi put.

Screen Shot 2013-07-14 at 9.35.00 PM

Kako napraviti besplatan ringtone – Upute:

Korak 1: Odite u iTunes i odaberite pjesmu od koje želite napraviti ringtone.

Korak 2: Desni klik na pjesmu te klik na “Get Info”

Screen Shot 2013-07-14 at 9.36.56 PM

Korak 3: U “Options” tabu kliknite Start Time i Stop Time te odredite dio pjesme od kojeg želite napraviti ringtone. Kliknite OK.

Screen Shot 2013-07-14 at 9.37.26 PM

NPR: Ako odabrani dio pjesme počinje na 2 minute i 11 sekundi pod Start Time ubacite 2:11. End time će vam biti gdje ringtone završava. NPR 2:31.

Korak 4: Sada kada ste odredili dio pjesme, desni klik na pjesmu te kliknite na Create AAC Version. Ovo će vam sada napraviti kopiju dijela pjesme koji ste izabrali u predhodnom koraku u AAC formatu. Kopija će biti ispod orginala te je može prepoznati po dužini trajanja, u našem slučaju 20 sec.

Note: Ne zaboravite otići nazad u Get option te promjeniti dužinu orginalne pjesme nazad na cijelu pjesmu bez start/end time ograničenja. Ako to ne uradite sljedeći put kada vam ta pjesma bude svirala, čuti ćete samo dio koji ste odredili za ringtone.

Korak 5: Sada izvucite ovaj novo počeni dvadeseto sekundni track na desktop te promjenite extenziju iz .m4a u .m4r, što je standardna extenzija za iOS ringtonove. U isto vrijeme možete promjeniti i ime fajla u bilo što. Ime fajla će vam kasnije biti ime tog ringtonea na iPhoneu.

Screen Shot 2013-07-14 at 9.42.16 PM

Korak 6: Izbrišite kratku ringtone AAC verziju iz iTunesa. Više vam nije potrebna.

Korak 7: Sada drag ovaj novi .m4r file nazad u iTunes.

Korak 8: U gornjem lijevom kutu  kliknite na Music te se prebacite na Tones. Tu ćete sada vidjeti vaš novi ringtone.

Korak 9: Sve što sada trebate uraditi je sinkati novi ringtone sa vašim iPhoneom.

To vam  je to. Nakon sinkanja odite u Sound sekciju u postavkama iPhonea, te promjenite ringtone u ovaj novi što ste napravili.

Ispod možete naći i kratki video koji objašnjava sve u više detalja. Kao i uvijek ako smo vam pomogli, lajkajte nas na Facebooku i pretplatite nam se na YouTube kanal.

 • Aleksandar Kojić

  hvala

 • Sasa

  a još je puno jednostavnije to učiti preko ifunbox-a. online se konvertira bilo koja mp3 (ili nekog drugog formata) stvar u format za iphone i preko ifunboxa copy/paste i – gotovo

 • iphone3gs

  Meni ne radi, iphone 3gs 6.1.3, najnoviji update itunes-a
  pozdrav

  • iphone3gs

   ponovo pokrenuo itunes i sve extra radi :) hvala puno
   pozdrav

 • beki

  molim pomoc
  kad kliknem desnom tipkom misa ne pojavi mi se create aac verziju, ima samo izradi mp3 verziju (itunes su 11.1.3.8.) unaprijed hvala pozdrav

 • impossible_girl

  imam novu verziju itunesa i sve uradim dobro ali na kraju ne mogu da nadjem ringtone, stignem do osmog koraka i ne mogu dalje