Wednesday, 28 October, 2020
Home >>> Tutoriali >>> Kako dodati još više glazbe na iPhone ili iPad?
Music-main

Kako dodati još više glazbe na iPhone ili iPad?

Ako ste ljubitelj glazbe te na svom iPhoneu ili iPadu volite držati velike količine pjesama onda sasvim sigurno često ostajete bez skladišnog prostora. Danas ćemo vam pokazati jedan trik pomoću kojeg ćete drastično smanjiti iznos memorije koju zauzima glazba na vašim iUređajima.

Svaki audio file ima svoju bit rate vrijednost. Nešto kvalitetnije pjesme imaju bit rate od 256 kbps ili 320 kbps, a to se (vrlo vjerovatno) odnosi na većinu njih koje držite na iUređajima. Osim ako glazbu shvatate krajnje ozbiljno te ste imali prilike da se bavite audio produkcijom, ili jednostavno imate savršen sluh, male su šanse da možete primjetiti veliku razliku između bit rate vrijednosti 128 kbps i 320 kbps. Naročito na manje kvalitetnim slušalicama. Logično, povećanjem bit rate vrijednosti povećava se i veličina audio filea. Ovdje ćemo vam pokazati kako u iTunesu možete smanjiti bit rate svih numera na vašem uređaju te tako dobiti dosta slobodnog prostora za glazbu, aplikacije i drugo.

 1. Spojite vaš iPhone, iPad ili iPod touch sa računalom.
 2. Pokrenite iTunes i kliknite na ikonu vašeg uređaja na vrhu.
  Screen-Shot-2015-01-24-at-5.40.06-am
 3. Ispod ćete naći gomilu postavki i mogućnosti podešavanja. U Options odjeljku nađite stavku pod nazivom “Convert higher bit rate songs to” te zadajte vrijednost 128 kbps i označite kvačicu ispred.
  Screen-Shot-2015-01-24-at-5.40.12-am
 4. Kliknite na Apply gumb u donjem, desnom uglu kako bi započeli sinkronizaciju glazbe sa vašim iUređajem.

Na ovaj način sve pjesme će biti konvertovane u 128 kbps bit rate i to u AAC formatu koji dodatno poboljšava kompresiju audio fileova pri čemu i dalje zadržava kvalitet. Ako primjetite drastičnu razliku u kvaliteti pjesama proces možete ponoviti te izabrati veću bit rate vrijednost (npr. 192 kbps).

 

Story and image credits: RedmondPie

 • Dario Zg

  Nemam tih problema s 64GB ;))

 • last samurai

  O , ovaj portal je još u životu? Svaka čast, entuzijazam za pohvalu obzirom na posjećenost. Nekad je tu bilo puno komentara, uspjeli ste da ih svedete na desetak.

 • Ruki

  Pozdrav sa sve imam jedno pitanje
  U iphon 6 ,64gb i ios8.1.2 napraviosam jairbek i cydia istalirao i preko cydia istalirao yutube tomp3 i sveje funkcioniralo ali i istaliraosam pwntunes i posle nekog vremena yutube tomp3 ne funkcionise moze da convertuje pesmu
  I kad kliknem na pesmu dabi slusao izbaci yutubetomp3 moram ponovi kliknuti na nju ali nece vise putasam istaliro i nece molim za pomoc

 • Ruki

  Ljudi trebami pomoc
  Istaliraosam cydia i sveje bilo oke na ios 8.1.2 posle nekog vremena javljami da ima nekih problema sa cydiasupsrate da trebam update kako to da uradim hvala unapred

 • ivekk

  Imam iphone 5 koji je zakljucan na icloud…
  I sada ga neznam otkljucati. Zapravo mobitel je pronađen na plazi poslo ljeto.
  Moze neki video kako ga otkljucati ali na hrvatskom??

  • Ako na sebi ima find my iphone onda je nemoguce bez orginalnog Apple ID i lozinke.

 • Lidija

  Pozdrav, ljudi. Hitnooo mi treba vasa pomoc. Brat ima iPhone 5s koji je sada zakljucan. Koristio je Apple ID i nikada nije imao problema, do skoro, kada je instalirao iOS 8.1.2. Telefon mu se zakljucao i trazi Apple ID i lozinku koju nikada nije koristio, a povezana je sa find my iPhone. Ima i serijski broj i IMEI, racun iz poslovnice gdje je telefon kupljen.
  Postoji li neko rijesenje? Unaprijed hvala.