Sunday, 8 October, 2017
Home >>> Cydia >>> Kako dodati Siri na iPhone 4 i 3GS s iOS-om 6.1. – Upute
siri-main

Kako dodati Siri na iPhone 4 i 3GS s iOS-om 6.1. – Upute

Danas ćemo vam pokazati kako instalirati Siri asistenticu na iPhone 4, iPhone 3GS i iPod Touch 4G i iPad 2 na najnovijem firmwareu 6.1.

Upozorenja!

 

Prije nego što počnemo vrijedno je napomenuti da ovaj hack radi putem Ruskih servera ,te putem njihovog certifikata (što ću objasniti u nastavku) logira stariji iUređaj kao iPhone 4S na Apple servere, te dozvoljava koristenje Siri.

Iako je ovo potpuno ista kopija Siri kao i na iphonu 4S, te podržava sve funkcije, korisničko iskustvo nije ni blizu Siri na iPhoneu 4S ili iPhonu 5. S obzirom da svi uputi moraju ići preko spomenutih Ruskih servera, pa tek ona u Apple, upiti najčešće traju duplo duže nego s normalnom kopijom Siri na podržanim iUređajima. Osim toga stariji uređaji nemaju dva ili tri mikrofona tako da vas Siri u nekim situacijama neće ni čuti baš najbolje, što može prouzrokovati greške u inputu(komandi).

siri-assistent

Također mislim da ni ne trebam napominjati, da na ovaj način šaljete informacije na nepoznati server, te da bi instalacija ovog tweaka mogla donijeti velike sigurnosne probleme.

Ako nemate nikakve važne ili financijske informacije na iUređaju te se želite poigrati sa Siri na starijem uređaju onda nastavite pratiti ove upute.

Ovaj hack radite na osobni rizik i Omizio tim nije odgovoran za ikakve probleme s iUređajom ili bilo što drugo. Upozoreni ste.

Siri za iPhone 4, 3gs, iPad 4g i iPad 2 – Upute

 

Naravno za ovaj hack vam je potreban jailbreakan iUređaj na iOS’u 6.1. Upute za iOS 6.1 jailbreak možete naći ovdje. Prije nego što počnete obvezno napravite backup uređaja.

Ispod ću vam vam u 13 koraka objasniti kako instalirati SiriDr aplikaciju, kako instalirati potrebni Siri certifikat, te kako aktivirati i početi koristiti Siri. Za ovaj tutoral će vam biti potrebno tridesetak minuta. Here we go.

Korak 1: Odite u Cydiau pod Sources i dodajte ovaj source. http://ihackstore.com/repo/

siri-source

S obzirom da je ovaj server veoma opterećen radi ovog hacka, vjerovatno će vam trebati više pokušaja da dodate ovaj source. Meni je uspjelo iz osmog.

Kako dodati Cydia Source Repo

Korak 2: Nakon što se repo instalira te se dodaju svi sourcevi, idite natrag u sourceve, kliknite na iHackStore.com source te u listi tweakova pod S nađite i instalirajte “Siri for iOS 6.1.”  Ovo je instalacija za iPhone 4 i iPod Touch 4g. Za iPad ili iPhone 3GS instalirajte source pod tim imenom. Vrijedno je napomenuti da je Siri za iPhone 3GS u beta fazi te je mi nismo ni testirali.

siri-ios-6.1

Korak 3: Kada kliknite na install, vidjet ćete da osim Siri, Cydia će instalirati sve ostale potrebne tweakove da bi ovaj hack radio te je veličina ovog paketa 90MB. Nakon par neuspjelih pokušaja, sve se downloadiralo i instalira nakon petnaestak minuta. Brzina downloada  fajla od 90MB ovisi o opterećenosti njihovih servera i brzini vašeg interneta.

Korak 4: Reboot iUredjaj

Korak 5: Sada ćete na springboardu vidjeti SiriDr ikonicu na koju trebate kliknuti i ući u ovaj app.

siridr

Korak 6: Unutar ove aplikacije, kliknite na “Free Servers” tab, te na “SiriPort.ru”. Nakon toga kliknite na Dismiss poruku koja će vam iskočiti na iUredjaju.

siri-port-ru

Korak 7: Kliknite na “Download Certificate” na istom tabu.

Korak 8: Ovo će vas poslati na iHackstore web stranicu gdje sada trebate skinuti certifikat koja će prevariti Apple servere, te vam dozvoliti da koristite Siri na starijem uređaju. Ako vam ne uspije iz prve probajte ponovo. Kao što sam vam rekao, serveri su im trenutno preopterećeni.

Korak 9: Kada se se stranica loada, kliknite na SiriPort.Ru Server

Korak 10: Pri dnu sljedeće stranice ćete naći “New Certificate” crvenim slovima te ispod toga link “Install”. Kliknite “Install”.

siri-dr-certificate

Korak 11: Ovo će vas prebaciti u postavke te vam dozvoliti da instalirate certifikat. Kliknite Instaliraj.

Korak 12: Idite u postavke i kliknite na novo instalirani meni “SiriDr Settings” te u “Siri Settings” i onda aktivirajte Siri.

siri-aktivacija

Korak 13: Reboot iUredjaj

To vam je to. Sada bi trebali moći koristiti Siri kao i normalno. Push and Hold na Home gumb dok se Siri ne otvori. Upitajte neko pitanje i pričekajte da Siri odgovori.

Ako vam se Siri ne pojavi, ponovite korak 12 i 13. Kao što ćete i sami vidjeti i kao što sam vas upozorio na početku, Siri će ponekad raditi odlično, ponekad dosta sporije a ponekad nikako. Ako ne dobijete odgovor na upit probajte ponovo.

siri-vremenska-prognoza

S obzirom da nas veoma često pitate kako instalirati Siri na iphone 4, nadam se da će ovaj tutorial pomoći mnogima na starijim uređajima.

Kao i uvijek, komenti su za pitanja i vase mišljenje. Javite nam se.

 • sinoć proradila prijava na servere iz 1. Danas uopće ne radi.. Ali danas ne vidim donji dio ekrana desnog ekrana (između koraka 12. i 13.) s podacima o jeziku na kom radi Siri.. :( I da, naravno, stalno stoji isključeni Siri u postavkama, doduše i sinoć kad je dobro radio, u postavkama nije bio uključen..

 • speaker_md

  kraljevi ste majke mi …svaka vam cast momci

 • što ako npr imamo aplikacije kao ebay na uređaju, jeli postoji rizik da nam zloupotrijebe podatke vezane za financijski dio, ili oni ne mogu pristupiti tim podatcima dok mi sami ne upitamo Siri nešto vezano za tu aplikaciju?

  • Dejan

   Toga je i mene sada strah i sve ostale informacije, samo neznam kako da izbrisem siri!?

   • Skynet

    Jednostavno odi u cydiu i pod manage obrisi sve vezano za siri ako ti zaglavi na jabuci prilikom paljena drzi stisnut volume up i onda do kraja obrisi sve vezano za nju

   • Gore sam namjerno stavio screenshot koji pokazuje sve tweakove koji se koriste za siri. Izbrisi ih putem Cydia, Manage Packages taba. Ostaviovio sam ti link gore.

 • Neisplati se, sporo je i Siri u 99 % ne odgovara

 • Kako ja u settingsu(siri) prebacim prekidač na ON tako on meni vrati nazad na OFF.
  Sve sam radio više puta, ima li nekakve pomoći? Iphone 4, 6.1

  • stucek

   isti vrag -.-‘

  • Nema veze i dalje bi trebalo raditi. I kod mene je tako.

 • Dejan

  Moze pomoc omizio! Prije sam jos ovo instalirao…,ali ne radi dobro…Kako da izbrisem siri????, buduci da ste me uplasili sa ruskim serverima i mojim informacijama.., usput ne koristim siri i ne radi ovo kako treba…., ja sam mislio da je ovo legalno….

 • maletic

  ne isplati se, meni je tel zakovao na restartu ni da se javi. ne znam sad jel zbog siri-a ali pre se nije desavalo

 • jsmsndm

  Ne radite meni sada jabuka stoji i nemice se ipad 2

 • Ja

  Instalirao sam kako ste rekli i sve je dobro samo kad pitan nesto ne odgovori nego se samo vrti el znate sta triba napravit

 • Instalirao sam Siri ali kad postavim neko pitanje kaze da pokusam kasnije da ima nekakav problem,pokusavao sam mnogo puta ali tako vec radi 7 ,8 dana,Postojili nesto da pocne da radi normalno……….Hvala

 • ivek99

  jel smijem staviti taj siri na iphone 4, 5.0.1 ?

  • ivek99

   jer imam sira na njem ali pod postavkama ga ne vidi a na dnu postavka ga vidi

 • speaker_md

  ISKRENO LJUDI JA MISLIM DA NE BI TREBALI DA RADITI OVO JER SAM JA POKUSAO NA IPHONE4 NA 613 SOFTVERU I SAMO MI STOJI LOGO APPLE-A ..MOZDA JE NEKAD I RADILO ALI SADA NE RADI…POZDRAV!