Friday, 23 October, 2020
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako dodati više potpisa za email u iOSu 6?
mailsignature

Kako dodati više potpisa za email u iOSu 6?

Poput mnogih drugih stvari vezanih za iPhone tako je kultnim postao i potpis koji vam mail aplikacija nudi pod defaultu: “Sent from my iPhone.” Taj potpis, naravno, možete promijeniti te unijeti koji god tekst želite ali u ranijim inačicama iOSa on je uvijek ostajao isti bez obzira na to koliko vi različitih email naloga koristili putem mail aplikacije. iOS 6 je donio mogućnost da za svaki nalog stavite različit potpis te ako do sada niste otkrili ovu opciju, danas ćemo vam ukratko pokazati kako da to podesite.

Uslov je samo jedan, na svom iUređaju morate imati iOS 6. Počnimo:

  1. Otvorite Settings aplikaciju te odaberite Mail, Contacts, Calendars opciju.
  2. Skrolajte sve dok ne pronađete Signature opciju i otvorite je.
  3. Sada vam se nude dvije opcije: All Accounts i Per Account. Odaberete li prvu imat ćete jednak potpis za sve email naloge a ako odaberete drugu moći ćete unijeti različit potpis za svaki od naloga koje koristite.

Neovisno od toga da li sve vaše email račune koristite u privatne ili poslovne svrhe ova opcija je prilično korisna te se još jednom pitamo kako nikome nije ranije palo na pamet da je ubaci u iOS. Kao i uvijek, ako imate neko pitanje možete nam ga postaviti u komentarima.

Image credit: mashable.com