Friday, 28 January, 2022
Home >>> Apple >>> iOS >>> Kako dodati više prstiju na Touch ID – iPhone Upute
iPhone 5s Touch ID Fingerprint

Kako dodati više prstiju na Touch ID – iPhone Upute

iUređaji s Touch ID funkcijom vam dozvoljavaju da otključate iPhone putem otiska prsta. Kada po prvi put podešavate uređaj iPhone će vam pokazati kako da dodate prst jedne ruke kao sigurnosnu metodu otključavanja, međutim u nekim situacijama bi vam više pasalo da koristitie drugu ruku ili drugi prst na ruci. Kao na primjer kada vam iPhone stoji na stolu i ne držite ga u ruci.

Ako ste ikada imali ovaj problem, ovdje ćemo vam pokazati kako da za par minuta dodate i ostale prste u Touch ID data bazu kako ne biste morali razmišljati koji prst koristite.

Prije nego što počnete, prsti bi vam brebali biti čisti. Ne masni ili prašnjavi. Ako uneste otisak prsta s prljavim rukama mogli bi imati problema sa funkcijama kad su vam prsti čisti. Ovo je naročito vidljivo na prvoj generaciji Touch ID-a s iPhoneom 5s i 6.

Kako dodati više prstiju na Touch ID

  1. Otiđite u Postavke.
  2. Kliknite na “Touch ID i šifra”
  3. Unesite šifru za otključavanje iPhonea
    Touch ID Postavke
  4. Pod “Otisci prstiju” kliknite na “Dodaj otisak prsta…”.
  5. Sada pratite upute na zaslonu kako biste dodali sljedeći prst

Ponovite postupak za svaki novi prsti koji želite dodati. Mi bismo vam također preporučili, da svaki prst obilježite njegovim imenom. Kao na primjer Lijevi Palac – Desni Palac. Ovo će vam dobro doći ako vam neki otisak prsta ne bude funkcionirao kako treba. U toj situaciji ga lakše možete naći, izbrisati i ponovno registrirati.

Kako imenovati i prepoznati određeni prst

1. Nakon što dodate prst neke ruke, kliknite na Prst 2, 3 ili već koji
2. Sada imate opciju da imenujete prst ili da ga izbrišete.
touch-id-2
3. Čak i ako ne imenujete prst dok ste u “Touch ID i šifra” meniju, stavite prst na Touch ID i on će vam naznačiti u listi prstiju koji prst koristite. Ovako možete prepoznati koji prst ide s kojom opcijom.

Tip: Ako vam Touch ID ne prepoznaje prst kako treba, slobodno izbrišite taj prst i ponovo ga unesite. Također pritiskanje na touch ID u “Touch ID i šifra” meniju poboljšava prepoznavanje prsta.

I to je to. Nadamo se da će vam ovo malo pomoći pri korištenju Touch ID-a.