Saturday, 17 April, 2021
Home >>> Apple >>> iCloud >>> Kako eksportovati iCloud kontakte?
iCloud-Contacts

Kako eksportovati iCloud kontakte?

Pretpostavljam da većina iPhone ili iPad korisnika kontakte iz imenika, pored na svom iUređaju, redovno sinkronizira i sa iCloud servisom radi lakšeg vraćanja istih nakon nadogradnje sistema i slično. Nekada imamo potrebu da zamjenimo iCloud račun, svoje kontakte podijelimo sa prijateljima ili porodicom, ili jednostavno migriramo na uređaj sa drugim operativnim sustavom. U tom slučaju dobro je znati da možemo svoje kontakte “izvaditi” iz iClouda i koristiti ih bilo gdje. Kako?

  1. Na računalu se zaputite na icloud.com stranicu i logujte se sa svojim mailom i lozinkom.
  2. Kliknite na Contacts ikonu.
  3. Kliknite na bilo koji kontakt da bi ga obilježili. Na tipkovnici pritisnite tipke ctrl i A istovremeno kako bi obilježili sve kontakte.
  4. U lijevom uglu, pri dnu zaslona nalazi se ikona sa stilizovanim zupčanikom na koju trebate kliknuti i odabrati opciju Export vCard.
  5. Dobijeni file pohranite na svom računalu gdje želite.

Ovom metodom svi vaši kontakti su spremljeni u jedan file koji ima .vcf ekstenziju. Riječ je o univerzalnom formatu koji možete kasnije importovati u bilo koji mail servis ili operativni sustav pametnog telefona (tipa Android). U svakom slučaju, uvijek dobro imati sigurnosnu kopiju ovakvih stvari.

 

 

Story and image credits: iDownloadBlog