Tuesday, 11 August, 2020
Home >>> Apple >>> iCloud >>> Kako izbrisati slike sa Photo Streama na iOS 5.0?
photo-stream-main

Kako izbrisati slike sa Photo Streama na iOS 5.0?

Photo Stream je funkcija iCloud servisa koja vam dozvoljava da automatski podijelite slike slikane sa iPhoneom sa svim ostalim iUređajima koje imate, uključujući PC ili Mac i obrnuto.

Ako vam treba više detalja o iCloudu i Photo Streamu, pogledajte našu recenziju iOS-a 5 i iClouda.

Nakon tjedan dana testiranja, zaključio sam da je Photo Stream odlična funkcija koja mi omogućuje da ne gubim vrijeme na syncanje slika među različitim uređajima. Photo Stream radi u backgroundu i jako je lako zaboraviti da uopće i postoji, do jednom.

Update: iOS 5.1.1 dozvoljava brisanje pojedinacnih fotografija direktno iz Photo Stream albuma na uredjaju. Slike se brisu na isti nacin kao i u ostalim albumima. Ako ste na nizoj inacici iOSa nastavite sa tutorialom.

Što ako vam se ne sviđa neka fotografija te je ne želite imati na svom uređaju? Kako je izbrisati sa iClouda i PhotoStreama? Tu nastaju mali problemi. Naime, Apple je iz nekog razloga zaboravio dodati lagan način da se izbrišu pojedine slike iz Photo Streama. Ustvari za sada i ne postoji način da se izbrišu pojedinačne slike.

Na sreću, ipak je moguće izbrisati slike ali za sada sve odjednom.

Uzet ćemo za primjer iPhone i PC. Kada uslikate nešto sa iPhoneom, ta slika vam ide u Camera Roll a kopija ide u PhotoStream folder na uređaju. PhotoStream prebaci sliku na iCloud, a iCloud je prebaci na PC ili obrnuto.

Kako izbrisati sve slike sa iClouda?

Korak 1: Prvo morate otići na iCloud.com, logirati se sa vašim Apple ID-om.
Korak 2: U gornjem desnom uglu kliknite na svoje ime.
Korak 3: Kada vam se pojavi “Account” pop up kliknite na “Advanced”

Korak 4: Kliknite na “Reset Photo Stream”

Kao što piše i u samom prozoru, to će vam izbrisati sve slike sa iClouda ali ne i sa vaših uređaja. Ako ste htjeli samo izbrisati slike saClouda, to je to. Međutim, ako želite izbrisati slike sa Photo Streama na iPhoneu u PC-u onda morate uraditi sljedeće.

Korak 1: Odite u iCloud postavke na iPhonu te isključite Photo Stream. Sada kada odete u Photo Stream foldere vidjet ćete da je prazan. Ako želite nastaviti koristiti ovaj servis samo ponovo uključite Photo Stream opciju u postavkama.

Korak 2: Odite na svoje računalo te izbrišite slike iz Photo Stream foldera.

Korak 3: Naravno trebate učiniti isto ako imate i druge uređaje sa kojima syncate preko Photo Streama.

To vam je to. Ja se iskreno nadam da će u sljedećoj verziji iOS-a Apple ugraditi “trash” funkciju za brisanje pojedinačnih slika sa iClouda. Ako ne, uvijek se možemo okrenuti jailbreak zajednici.

Ako vam je ovaj tutorial pomogao, podijelite ga sa prijateljima preko Facebooka ili Twittera.

 

 

 • Antonio Ćurković

  Od prvog dana me to živciralo… poludio sam dok nisam iskopao kako se te slike brišu, mislim da to nije u redu od apple što je ponudio jedinu opciju ovakvog brisanja… nadajmo se uskoro nekom cydia riješenju :)

 • dale

  Kada otvorim icloud,mail i photo stream su mi zasiviti ne mogu ih ukjučiti,staviti kvaćicu?
  Windows XP
  Sve postavke na mobitelu su mi uključene

 • <TOMY

  OBNOVITI POST :-)

  • Stooo? Pa isti je proces za sve koji nisu na iOS 5.1.1, zar nije? Haj javi nam da promjenimo ako nije.